Pia Christmas går fra Danske Patienter i protest

AFSKED: Pia Christmas-Møller er færdig som formand for Danske Patienter. Hun trækker sig med øjeblikkelig virkning fra posten.
Pia Christmas-Møller forlader øjeblikkeligt Danske Patienter.
Pia Christmas-Møller forlader øjeblikkeligt Danske Patienter.Foto: Ole Nikolaj Toft
Christian Juhl Mølgaard
Fakta

Danske Patienter er en paraplyorganisation for 14 medlemsforeninger, heriblandt Nyreforeningen, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse.


Kilde: danskepatienter.dk

Danske Patienter har fremsat et krav om, at formanden ikke må tale positivt om privathospitalers rolle i det danske sundhedssystem.

Det krav vil Folketingets løsgænger, Pia Christmas-Møller, der har været organisationens formand siden april, ikke finde sig i.

"Kravet går ud på, at jeg som repræsentant for Danske Patienter ikke kan udtrykke anerkendelse af, at privat- og foreningsejede hospitaler kan bidrage positivt til den sundhedspolitiske udvikling, det er direkte uforeneligt med, hvad jeg står for, hvilket hele tiden har været kendt," siger hun til berlingske.dk og fortsætter:

"Mine synspunkter var kendt, og vi må være gået galt af hinanden. Jeg kan ikke bringe mig selv i en situation, hvor man kan opfatte mig som værende ideologisk imod privathospitaler, og stadig bevare min troværdighed."

I november 2008 trak Torben Lund sig også fra posten som formand i Danske Patienter med øjeblikkelig virkning. Han angav en for stor arbejdsbyrde som årsagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Christmas-Møller

Fhv. MF (K) og politisk leder
master i public policy (Roskilde Uni. 2002)

0:000:00