Står til nyvalg: Den liberale idealist

BOBLER: Ole Birk Olesen (LA) er en ekstremt ideologisk orienteret politiker, der med sin liberale grundholdning ikke er bange for at beskylde sine modstandere for fascistiske tendenser. Han er spidskandidat for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds.
Foto: Liberal Alliance
Fakta
CV
Født i 1972.
Medstifter, medejer og redaktør af Netavisen 180Grader.dk siden 2007.
Kommentator i aviser, på radio og på tv siden 2007.
Forfatter til bogen Taberfabrikken om den danske velfærdsstat i 2007.
Christiansborg-journalist på Ekstra Bladet og Berlingske Tidende fra 1999 til 2007.
Aktivt medlem af Venstres Ungdom fra 1990 til 1997.
Journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, 1999.
De fleste kender formodentlig Ole Birk Olesen som samfundsdebattør fra diverse mediesammenhænge.

Flere gange har han optrådt i Deadline og kulturprogrammet Smagsdommerne på DR2.

Den røde tråd i alle hans optrædener er en konsekvent liberal indstilling til alle samfundsforhold.

Han stiller op til Folketinget for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds. Kredsen
er et ekstremt gunstigt sted at stille op for den politiske debutant, da den giver valg allerede ved Liberal Alliances andet mandat - naturligvis under forudsætning af, at partiet på landsplan klarer spærregrænsen på to procent.


Mad-fascisme
"Det er jo mad-fascisme, det der!". Så klar var beskeden fra Birk Olesen den 23. september i DR2-programmet Debatten, da han gik imod blandt andre kokken Claus Meyer og debattøren Lotte Heises idéer om gennem kampagner at fremme sund mad i samfundet.

Det var en af de første gange, Ole Birk deltog i en debat som politiker opstillet for Liberal Alliance. Og i den anledning havde han altså ikke valgt at fralægge sig den mere polemiske tilgang, som han er blevet kendt for i sin rolle som journalistisk kommentator og debattør - ikke mindst som stifter af og redaktør for den liberale netavis 180Grader.dk

Det er ikke første gang Ole Birk beskylder sine politiske modstandere for totalitære tendenser. Og for at forstå den tendens, må man forstå den ideologiske grundindstilling, der præger ham. Den kan man blandt andet blive klogere på ved at læse hans bog Taberfabrikken.

Taberfabrikken
I Taberfabrikken fra 2007 beskylder Birk velfærdsstaten for at skabe en taberkultur, hvor de personer, der ikke formår at føre et fornuftigt liv, når de modtager en overførselsindkomst, ender op som tabere. Staten er med andre ord med til at skabe de sociale problemer, den selv forsøger at undgå.

Ole Birk er uddannet journalist og driver som nævnt den brugerdrevne internetavis 180Grader.dk, der har et erklæret borgerligt fundament. Han har tidligere arbejdet på Christiansborg for både Ekstra Bladet og Berlingske Tidende.
Dokumentation
Portrætserie med Folketingets boblere:
 
Rygter om et snarligt folketingsvalg har længe floreret i gangene på Christiansborg. Uanset hvornår valget kommer, betyder det politisk entré på den store nationale scene for en række mere eller mindre uprøvede parlamentarikere. Altinget.dk sætter med denne portrætserie fokus på de mest sandsynlige og interessante nye ansigter på tinge. Hver lørdag 2010 ud bringer vi et nyt navn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00