Arkitekt Kai Grønbæk Hansen fra Slots- og Ejendomsstyrelsen var med, da holdet af teknikere fandt raphus cucullatus-fuglene i Christiansborgs tårn. (Foto: christiansborgslot.dk)

Folketinget hjem for sjælden fugl

1. april 2010 kl. 0:01
SÆRSYN: Teknikere har under renoveringen af Christiansborgs tårn fundet en koloni af den yderst sjældne fugleart, Raphus cucullatus. Danske ornitologer er begejstrede.
| Flere
Det er ikke hver dag, Danmark får en ny, herboende fugleart.

Men det er tilsyneladende tilfældet efter fundet af ikke færre end fem eksemplarer af den sjældne dueart, Raphus cucullatus, i Folketingets øvre regioner. 

En god fortælling
Det var under den store renovering af Christiansborgs tårn, at teknikerne fandt den lille fuglefamilie, og arkitekt ved  projektet, Kai Grønbæk Hansen fra Slots- og Ejendomsstyrelsen, finder det så bemærkelsesværdigt, at han på det strengeste har agiteret for, at fuglene skal have lov at blive boende i tårnet:
 
"Det er første gang, denne art er observeret i Danmark, og at den nu har valgt at slå sig ned i tårnet på Christiansborg - selve magtens tinde, om man vil - det finder jeg både rørende og symbolsk. Det er en god fortælling," siger han til Altinget.dk.

Nyt mål for ekskursioner
De danske ornitologer har taget imod nyheden med overstrømmende begejstring og ser frem til at kunne udbyde ekskursioner til Folketingets tårn.

"Det her er fuldstændig enestående. Jeg har ikke oplevet noget lignende i min levetid og kommer formentlig heller ikke til det," siger formanden for Dansk Ornitologisk Forening, Christian Hjorth.

"Jeg er ikke sikker på, at alle forstår betydningen af dette enestående fund, men det svarer til at møde Grauballemanden lyslevende," siger formanden, der glæder sig til snarest at besigtige den lille fuglefamilie i de himmelstræbende omgivelser.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK