Erhvervsgigant taler til SF's landsmøde

PARLØB: Adm. direktør for verdens førende bioteknologiske virksomhed, Steen Riisgaard, skal holde tale på SF's landsmøde i weekenden og fortsætter dermed det utraditionelle parløb mellem SF og Novozymes.
Adm. direktør i Novozymes, Steen Riisgaard, skal tale på SF's landsmøde i weekenden.
Adm. direktør i Novozymes, Steen Riisgaard, skal tale på SF's landsmøde i weekenden.Foto: Novozymes
Tyson W. Lyall

Tidligere var det sådan, at man som venstreorienteret så store virksomheder som modsætninger, og hvis man ville have et godt miljø, så skulle man bekæmpe de store svinende virksomheder. Sådan er det nødvendigvis ikke længere.

Ole Sohn
Finansordfører, SF
Fakta
SF's landsmøde holdes i dagene 23. - 25. april 2010 i Odense Congress Center, Ørbækvej 350 i Odense.
SF vil sende et signal om, at deres erhvervspolitik skal sikre Danmark en plads blandt verdens førende lande indenfor bioteknologi.

Derfor har SF valgt at slå pjalterne sammen med en af landets mest prominente virksomheder, Novozymes. Det fortæller SF's finansordfører Ole Sohn, efter at adm. direktør Steen Riisgaard over for Altinget.dk har bekræftet, at han er oplægsholder på partiets landsmøde i weekenden.

SF: Virksomhederne er medspillere
Forbindelsen mellem Novozymes og SF er langtfra ny, og hos SF ser man heller ikke noget problem i, at man markerer sig som tæt samarbejdspartner med erhvervslivet:

"Tidligere var det sådan, at man som venstreorienteret så store virksomheder som modsætninger, og hvis man ville have et godt miljø, så skulle man bekæmpe de store svinende virksomheder. Sådan er det nødvendigvis ikke længere," siger Ole Sohn til Altinget.dk.

Han pointerer endvidere, at virksomhederne er vigtige medspillere i SF's kamp for et bedre Danmark:

"Det her sender et signal om, at vi er meget optaget af, hvordan vi får udviklet en ny erhvervspolitik, hvor det er os, der kan være med til at sætte dagsordnen for, hvordan vi får udviklet vores nye arbejdspladser, og der må alle gode kræfter altså finde sammen," slutter han.

Novozymes: SF er interessante
Hos Novozymes er man heller ikke bleg for at erkende, at man lytter til SF's nye erhvervspolitiske toner:

"Vi hører nogle toner fra SF om, at de er begyndt at fokusere meget på, hvordan erhvervslivet kan bidrage til at skabe vækst, og de toner synes vi da er interessante," siger chef for public affairs hos Novozymes, Kåre Riis Nielsen, og fortsætter:

"Vi fornemmer også, at der bliver lyttet til os, og derfor er det selvfølgelig interessant."

Kåre Riis Nielsen lægger endvidere vægt på, at Novozymes støtter op om SF's fokus på indsatsen for at fremme grøn teknologi og grøn vækst.

Han pointerer dog også, at der ikke er nogle formelle eller forpligtende forbindelser mellem SF og Novozymes:

"Vi har ikke nogle favoritpartier, og vi taler med alle, og særligt med partier, der arbejder seriøst med grøn teknologi og bioteknologi," slutter han.

Kendt makkerskab
Adm. direktør Steen Riisgaard og SF's partiformand Villy Søvndal har tidligere dannet makkerskab. Det gjorde de blandt andet i kronikken "Sådan bliver vi bioteknologisk nr. 1" i Berlingske Tidende den 4. november 2009.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Sohn

Bestyrelsesformand, Dansk Producentansvar, Bestyrelsesmedlem, DanPilot, Adm. direktør, Sohn Consulting, forfatter, foredragsholder
HF (Gedved Seminarium. 1973), jord- og betonarbejder (1976)

Steen Riisgaard

Bestyrelsesmedlem, Novo Nordisk Fonden, næstformand, Novo Holding
MSc, mikrobiologi (Københavns Uni.)

0:000:00