Jakob Axel Nielsen afviser anklager

NYT JOB: Sundhedsordførerne fra S og SF mener, at Jakob Axel Nielsens udnævnelse til direktør på Aleris Privathospitaler er et tegn på, at regeringen har favoriseret privathospitalerne og arbejdet tæt sammen med dem. Det afviser den afgåede minister.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

"Hvad sagde vi." Det er udmeldingen i dagens debatindlæg (se linkboks) fra sundhedsordførerne Sophie Hæstorp Andersen (S) og Jonas Dahl (SF).

Her antyder de, at tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K), der forlader Folketinget for at blive direktør i Aleris Privathospitaler, måske fik jobbet som tak for god tjeneste som sundhedsminister.

Især er de kritiske over, at han forsvarede regeringens politik i forhold til privathospitaler.

"En politik, som Jakob Axel Nielsen som minister har forsvaret indædt. Ja, man må jo spørge sig selv, om den nye stilling er tilbagebetaling for de gyldne haner, som regeringen med Lene Espersens egne ord har åbnet for privathospitalerne," skriver Sophie Hæstorp Andersen og Jonas Dahl.

De skriver blandt andet også:

"Det nye karrierevalg for tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen mere end antyder derfor, at der i praksis må have været tæt sammenflettede interesser og kontakter med privathospitalerne i det ministerium for forebyggelse og sundhed, som han stod i spidsen for."

Jakob Axel Nielsen afviser kritikken.

"Jeg har ikke samarbejdet med nogen privathospitaler som minister - heller ikke Aleris," siger Jakob Axel Nielsen, der understreger, at han ikke tager de to sundhedspolitikeres kritik ilde op.

"Det glæder mig over, at de i deres indlæg er åbne overfor udbudsforretninger. Det glæder jeg mig til at diskuttere med dem. I lukkede rum har jeg nemlig altid haft gode samtaler med både Sophie og Jonas. Det tror jeg også, jeg får i fremtiden," siger Jakob Axel Nielsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonas Dahl

Regionsdirektør, Region Midtjylland. Bestyrelsesformand, Egmont Højskolen, bestyrelsesformand, Randers Statsskole og bestyrelsesmedlem Aarhus Universitet
cand.mag. i samfundsfag og historie (Aarhus Uni. 2007), INSEAD Executive Management Program (2018)

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

Jakob Axel Nielsen

Direktør, Cryos International, fhv. minister (K) & MF
cand.jur. (Aarhus Uni. 1994)

0:000:00