Liberal Alliance
Anders Samuelsen vil ifølge meningsmålingerne komme til at lede en folketingsgruppe på syv medlemmer. Altinget.dk sætter navne på mandaterne mellem de ni spidskandidater.

Hvem fra LA bliver så valgt?

23. september 2010 kl. 10:32
FOLKETINGSVALG: Liberal Alliance har udpeget spidskandidater i storkredsene. Altinget.dk vurderer, hvem der bliver valgt.
| Flere

Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for Altinget | Christiansborg udarbejdet en "hitliste" over Liberal Alliances mandater, der viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse de falder.

Hitlisten viser bl.a., at partileder Anders Samuelsen, der er spidskandidat i Nordsjællands Storkreds, først vil få partiets femte mandat og altså ikke komme i Folketinget, hvis partiet kun får valgt fire medlemmer. 

1
1. mandat til Liberal Alliance (Sjællands Storkreds, 1. mandat)
Første mandat til Liberal Alliance falder i Sjællands Storkreds. Her har partiet som spidskandidat opstillet det nuværende folketingsmedlem Villum Christensen, der derfor med stor sikkerhed vil blive genvalgt. 

OBO
2. mandat til Liberal Alliance (Østjyllands Storkreds, 1. mandat)
Andet mandat til Liberal Alliance falder i Østjyllands Storkreds. Det var længe ventet, at partileder Anders Samuelsen ville opstille her - men han er rykket til Nordsjælland, og i stedet har partiet opstillet redaktøren af den borgerlige netavis 180Grader Ole Birk Olesen.

3
3. mandat til Liberal Alliance (Københavns Storkreds, 1. mandat)
Tredje mandat til Liberal Alliance falder i Københavns Storkreds, hvor partiet som ventet har opstillet sin politiske ordfører i Folketinget, Simon Emil Ammitzbøll
 

MB
4. mandat til Liberal Alliance (Sydjyllands Storkreds, 1. mandat)
Fjerde mandat til Liberal Alliance falder i Sydjyllands Storkreds. Her vil partiet opstille den tidligere chefredaktør for Jyske Vestkysten Mette Bock.
 

5
5. mandat til Liberal Alliance (Nordsjællands Storkreds, 1. mandat)
Femte mandat til Liberal Alliance falder i Nordsjællands Storkreds - og her har partiet opstillet sin leder Anders Samuelsen.
 

JBO
6. mandat til Liberal Alliance (Nordjyllands Storkreds, 1. mandat)
Sjette mandat til Liberal Alliance falder i Nordjylland, der byder på den største overraskelse i kandidatfeltet. Her har partiet nemlig som spidskandidat opstillet den tidligere professionelle kuglestøder Joachim B. Olsen.
 

7. mandat til Liberal Alliance (Københavns Omegns Storkreds, 1. mandat)
Syvende mandat til Liberal Alliance - og det sidste, hvis de aktuelle meningsmålinger holder stik - vil falde i Københavns Omegns Storkreds. Her hedder spidskandidaten Anna Sophia Hermansen
 

Liberal Alliance står i det seneste gennemsnit af troværdige meningsmålinger til at få syv mandater. Professor Risbjerg har imidlertid også beregnet, hvor mandaterne vil falde, hvis Liberal Alliance får yderligere fremgang ved næste valg.

Læs hvor og meget mere på Altinget | Christiansborg

Dokumentaion

Liberal Alliance bruger sideordnet opstilling.

I hver storkreds vil én kandidat, spidskandidaten, dog blive nomineret i samtlige opstillingskredse. Det betyder, at han eller hun vil stå øverst på stemmesedlen i hele storkredsen og dermed have en markant fordel frem for de øvrige kandidater.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK