Michael Christiansen ny formand for Aarhus Universitet

BESTYRELSER: Den tidligere topembedsmand og nuværende bestyrelsesformand for DR Michael Christiansen er udnævnt som ny formand for bestyrelsen på Aarhus Universitet.
Jørgen Skadhede
Aarhus Universitet har fået en sværvægter til at sidde for bordenden i bestyrelsen. Ny formand er den tidligere topembedsmand og nuværende formand for DR 65-årige Michael Christiansen.

Han var i forvejen næstformand for bestyrelsen og afløser den tidligere Arla-direktør Jens Bigum som formand.

Michael Christiansen er i dag professionel bestyrelsesmedlem og sidder i en lang række bestyrelser både i det private og offentlige, herunder i DR, hvor han i november 2008 blev formand.

Topembedsmand og teaterchef
Han er uddannet jurist ved Københavns Universitet, og var departementschef i Forsvarsministeriet i 1988-1992 og afdelingschef i Justitsministeriet i 1986-1988.

Han stoppede dog karrieren i embedsværket i 1992 for at blive chef for Det Kongelige Teater, hvor han var chef i 16 år helt frem til 2008.

Ud over sin mangeårige erfaring som leder inden for det offentlige har Michael Christiansen også haft en særlig interesse for universitetsverdenen, ikke mindst qua sit lange virke som ekstern lektor og medlem af styrende organer på Københavns Universitet, hvor han stadig er censor.

Som næstformand i bestyrelsen for Aarhus Universitet bliver Michael Christiansen afløst af Peder Tuborgh, der er koncerndirektør hos Arla.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00