LA-profil vil ikke møde kritiker

DEBATSTRID: LA’s folketingskandidat Ole Birk Olesen blev inviteret til at deltage i et debatmøde, men nægtede at være i panel med journalist Sosun Sendi, som har været ude med riven efter LA’s Afghanistan-politik.
Sosun Sendi ville gerne deltage i et debatmøde med Ole Birk Olesen, men han nægtede at være i panel med hende.
Sosun Sendi ville gerne deltage i et debatmøde med Ole Birk Olesen, men han nægtede at være i panel med hende.
Mette LaursenErik Holstein

Folketingskandidat og redaktør af den borgerlige netavis 180 grader Ole Birk Olesen beskyldes nu for ikke at turde debattere med indædt kritiker.

Det drejer sig om journalist Sosun Sendi, der på et offentligt møde om Liberal Alliances udlændingepolitik ville krydse klinger med Ole Birk Olesen og Rune Toftegaard Selsing, som er liberal debattør.

"Løgnagtig kommentar"
For et par måneder siden havde Sosun Sendi, sammen med tidligere Afghanistan-udsendte Michael Duus, en kommentar i Berlingske, der kritiserede Ole Birk Olesen for ikke at have bakket op om de danske soldater. Derudover citerede Sendi ham blandt andet for at sige, at "modviljen mod Vesten er efter min mening fuldt forståelig, og til en vis grad sågar også berettiget".

Tre dage senere skrev Birk Olesen, sammen med partiformand Anders Samuelsen, et svar i Berlingske, hvori de slog fast, at LA støtter de danske soldater og ikke sympatiserer med terrorister:

"Hverken Ole eller andre LA-kandidater har nogensinde udtrykt forståelse for eller sympati med brugen af terror, sådan som Sendi og Duus påstår."

Ole Birk Olesen, som er spidskandidat for LA i Østjyllands Storkreds, og har gode chancer for at komme i Folketinget ved næste valg, ønskede derefter ikke at sidde i panel med Sosun Sendi på grund af hendes kommentar, som han kalder "løgnagtig" og "manipulerende".

"Hun har beskyldt mig for at sympatisere med terror, og det har jeg aldrig nogensinde gjort. Det var en påstand grebet ud af luften," siger han til Altinget.dk, og fortsætter:

"Hun har ikke villet undskylde eller berigtige. Når hun er sådan en person, vil jeg ikke medvirke til, at hun får en plads i den offentlige debat," siger Ole Birk Olesen.

Begrænser den frie debat
Sosun Sendi endte som tilskuer til debatmødet, som blev holdt på Københavns Rådhus i tirsdags 22. februar. Hun er bekymret over, at Ole Birk Olesen ikke ville deltage i en debat med hende.

"I princippet er han i sin fulde ret til at sige, at han ikke vil i panel med mig," siger Sosun Sendi, men hun finder begrundelsen for afslaget besynderlig.

"Hvor er vi henne, hvis politikere fremover ikke vil debattere, når de er uenige. Især når det er et liberalt parti med alle deres højstemte sange om frihed, virker det meget besynderligt," siger hun og tilføjer:

"Man kan diskutere, hvad den frie debat hos Liberal Alliance egentlig er for en størrelse, og hvor begrænset den egentlig er, når man ikke vil tillade kritiske røster at deltage i et panel."

Ole Birk Olsen forstår ikke kritikken, og mener ikke, der er noget underligt i, at der er nogen, man ikke vil debattere med:

"Der er tusindvis af mennesker, som jeg ikke ser noget formål i at møde i en paneldebat, og hun er ikke hævet over mange af de andre, som jeg ikke ønsker at møde."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00