Efter rokade: Astrid Krag bliver ny social- og ældreminister

ROTATION: En større ministerrokade betyder, at socialminister Astrid Krag (S) overtager rollen som ældreminister fra Magnus Heunicke (S). Corona, sundhedsreform, og 10-årsplan for psykiatrien vil også fremadrettet have gjort det svært for Heunicke at styre begge områder, vurderer Altingets sundhedspolitiske analytiker.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Social- og indenrigsministeriet ændrer nu navn til Social- og ældreministeriet.

Det står klart, efter statsminister Mette Frederiksen torsdag har annonceret en ministerrokade. 

Rokaden betyder, at Kaare Dybvad udnævnes som ny Indenrigs- og boligminister. Dermed flyttes indenrigsministeriet fra Astrid Krag, der til gengæld overtager rollen som ældreminister fra Magnus Heunicke. 

Årsagen til rokaden er ifølge statsminister Mette Frederiksen, at regeringen vil arbejde for at styrke sammenhængen mellem land og by.

"Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium," siger statsministeren i en pressemeddelelse.

{{toplink}}
Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

"Det oplagte valg"
Socialministeriets presseafdeling oplyser, at rokaden ikke får betydning for de arbejdsopgaver, der tidligere har hørt under Socialministeriets ressortområde. Det er alene de sager, der hidtil har hørt under indenrigsministeriets ressortområde, som Kaare Dybvad nu får ansvaret for.

Dog vil ansvaret for Ankestyrelsen fortsat høre under det nye Social- og Ældreministerium, fremgår det af den ansvarsfordeling for ministerrokaden, som Statsministeriet har sendt ud.

Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, betegner Astrid Krag som "det oplagte valg" til at overtage posten som ældreminister fra Magnus Heunicke. Det skyldes især ministerens erfaring som tidligere sundhedsminister.









0:000:00