Her er digitaliseringspartnerskabets 46 anbefalinger til regeringen

Et styrket datatilsyn, forenkling af udbudsreglerne og bedre datadeling på sundhedsområdet. Det er nogle af de anbefalinger, som digitaliseringspartnerskabet fredag har præsenteret for regeringen. Se alle 46 anbefalinger her.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenKatrine Falk Lønstrup

Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) har fredag modtaget anbefalingerne fra regeringens digitaliseringspartnerskab, som blev nedsat i marts 2021.

Få overblik over de 46 anbefalinger her. 

1. Et styrket Datatilsyn i en opsøgende samfundsfunktion

2. Danmark i spidsen for europæiske data spaces

3. Sociale medier må ikke undergrave demokratiske principper

4. MinVirksomhed

5. Fem robotbiblioteker – automatisering som styrkeposition

Om partnerskabet

Digitaliseringspartnerskabet blev nedsat af regeringen i marts 2021 og fik til opgave at udarbejde en række anbefalinger, der kan indgå som indspil til regeringens igangværende og kommende strategier og politiske udspil på det digitale område.

Formand for Digitaliseringspartnerskabet er Jim Hagemann Snabe, der er bestyrelsesformand for A.P. Møller - Mærsk og for Siemens og tidligere administrerende direktør for SAP, og derudover har partnerskabet 27 faste medlemmer.

Som afslutning på Digitaliseringspartnerskabets arbejde er det blevet besluttet at mødes om 12 måneder for at følge op på fremdriften af de 46 anbefalinger.

6. SMV:Digital – signifikant styrkelse af onlinesalg og eksport hos små virksomheder

0:000:00