Om  
Mikala Satiya Rørbech
Christina Houlind

Altinget Udvikling får ny redaktør

Journalist Mikala Rørbech bliver ansvarlig for Altingets dækning af udviklingspolitikken.

Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Kristine Korsgaard

Mikala Rørbech er ny redaktør på Altinget Udvikling.

I forbindelse med en intern omrokering overtager Mikala Rørbech posten som redaktør for Altinget Udvikling.

Mikala Rørbech er uddannet journalist og har været ansat på Altinget siden februar sidste år. Hun varetager også redaktøropgaven for Altinget Fonde.

Den nye udviklingsredaktør ser frem til at dække politikernes prioritering af dansk bistand og debatten om den.

"Det er tydeligt, at Danmarks globale tilstedeværelse har høj og stigende politisk prioritet. Jeg tror, mange mennesker oplever at de globale udfordringer rykker tættere og tættere på os selv. Svarene på, hvordan man modvirker klimaforandringerne, opnår mere bæredygtighed og en tryg fremtid handler jo i høj grad om Danmarks samspil med resten af verden,” siger Mikala Rørbech.

Mikala Rørbech har tidligere beskæftiget sig med udvikling og udviklingspolitik som journalist. Blandt andet gennem fire år som Afrika-korrespondent for Information og gennem en længere årrække som presseansvarlig i store danske udviklingsorganisationer.

”Der sker hele tiden forandringer i den måde, Danmark spiller sine kort på i forhold til udviklingslandene og det globale klima. Der er en ny dansk udviklingspolitisk strategi på vej, og vi ser nye metoder og nye aktører, som tager globalt ansvar og melder sig på banen. Vi skal journalistisk dykke ned i både de konkrete tiltag og de underliggende værdikampe. Personligt synes jeg, det er fantastisk at vende tilbage til et stofområde, jeg altid har været meget optaget af," siger Mikala Rørbech.  

Rørbech overtager stillingen efter Christina Houlind, som har valgt at søge nye udfordringer efter seks år som journalist på Altinget.  

Mikala Rørbech kan kontaktes på [email protected] eller telefon 44144292.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00