Grønt overblik: Det skal du holde øje med

Der vil blive gjort status på de danske klimamål, når regeringen præsenterer sin årlige klimafremskrivning i denne uge. På programmet er også konferencer om både drikkevandsbeskyttelse, kulstof og energipolitik. Få dit grønne overblik for ugen her.

Klimaminister Lars Aagaard (M) skal i denne uge præsentere den årlige status på klimaindsatsen i Danmark. 
Klimaminister Lars Aagaard (M) skal i denne uge præsentere den årlige status på klimaindsatsen i Danmark. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Godmorgen og velkommen til en ny uge i dansk politik.

Herunder følger dit overblik over de vigtigste grønne højdepunkter i de kommende dage.

For Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg starter ugen med et besøg ved havvindmølleparken Rødsand II syd for Lolland. Udvalget bliver sejlet ud til møllernes fundament, kan gå i dialog om arbejdet med opsætning og drift af vindmøllerne og få en status på havvindmølleparken Thor, der bliver den største i Danmark.

Læs mere om besøget her.

I Esbjerg afholder Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening energikonference, hvor pulsen tages på de energi- og klimapolitiske tendenser sammen med politikere, eksperter og virksomheder.

Læs mere her.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) starter ugen med en tur til Luxembourg for at mødes med sine europæiske ministerkollegaer. Ministrene skal blandt andet drøfte reaktionerne på den nuværende situation i landbrugssektoren, herunder de foranstaltninger der har haft til formål at forenkle den fælles landbrugspolitik. 

Læs mere om programmet for mødet her. 

Der er tale om et af årets klimapolitiske højdepunkter, når den nyeste version af den officielle danske klimafremskrivning offentliggøres tirsdag middag.

0:000:00