28.800 flygtninge er kommet til Danmark på fem uger

ASYL: Omkring 28.800 personer er de seneste uger kommet til Danmark, skønner Rigspolitiet. 3.500 flygtninge og migranter har søgt om asyl i Danmark. 

Foto: Meriam Nielsen/Røde Kors
Cecilie Gormsen

De seneste fem uger er omkring 28.800 flygtninge og migranter rejst ind over Danmarks sydlige grænser. 

Sådan lyder vurderingen fra Rigspolitiet, der baserer tallet på indberetninger fra Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

I løbet af den seneste uge skønner politiet, at der er rejst knap 5.000 mennesker ind i Danmark.

Tallet er et minimumtal, og det er ret usikkert, noterer Rigspolitiet om de rejsende, der er kommet hertil siden 6. september. 6. september var dagen, hvor et stort antal flygtninge og migranter for rullende kameraer kom til Danmark, og mange forsøgte at stikke af fra de danske myndigheder af frygt for, at de ville blive tvunget til at søge asyl her.

Rigspolitiets tal baserer sig primært på observationer i forbindelse med screeninger og kontrol af udvalgte færgeankomster, ankomne tog og indrejste i biler og busser. Schengen-reglerne betyder nemlig, at politiet kun gennemfører kontrol af et begrænset antal tog og busser med videre.

Ifølge Ritzau har omkring 3.500 søgt om asyl, hvilket svarer til cirka 100 personer om dagen. En stor del af de indrejste flygtninge og migranter vælger at rejse igennem Danmark og til blandt andet Sverige.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00