5. december: Karin Nødgaard

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Karin Nødgaard (DF)
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Jens A. Andersen
Foto:
Foto:
Foto:

44-årige Karin Nødgaard (DF) er datter af tidligere MF og medlem af Folketingets Præsidium for Dansk Folkeparti Poul Nødgaard. Hun er uddannet lærer og har været på orlov fra Benløse skole lidt uden for Ringsted, siden hun i 2005 blev valgt ind i Folketinget.

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg har altid været meget optaget af samfundsforhold, og mente, at jeg med min erhvervserfaring fra arbejdet med børn og unge, kunne gøre en indsats for at forbedre deres vilkår. 

Hvad er dit vigtigste politiske mål? 

Overordnet er det at vi skal bevare et dansk velfærdssamfund, som varetager alle borgeres interesser og behov samt sikre den Grundlov, som er så unik. Derudover er det et mål at sikre børn og unges møde med kulturen og dens mange facetter, og gøre dem bekendt med den kulturarv vi har i Danmark. Hvis dette mål bliver nået, er jeg sikker på at det vil berige deres liv og være med til at sikre en øget livskvalitet.

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

<img align="left" src="@nyimg=7460@" />Der er ikke tvivl om, at min far, Poul Nødgaard, som i sin tid var med til at stifte Dansk Folkeparti, er den politiker, som har inspireret mig mest. Han har altid været meget ærlig og troværdig i sit politiske virke, og så har han en evne til altid at se det lyse og positive i tilværelsen, også i perioder, hvor der var modgang. Han har også altid haft et menneskeligt overskud over for andre, og på Christiansborg har han nydt stor respekt fra medlemmer også fra andre partier. Det nåede jeg at opleve i de godt to år, vi sad i Folketinget sammen.  

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

<img align="left" src="@nyimg=7462@" />Modstander er måske et meget voldsomt udtryk, men skal jeg nævne en politiker fra et andet parti, vil det blive Preben Rudiengaard fra Venstre. Jeg har den glæde at samarbejde med ham bl.a. i Kulturudvalget, og jeg synes han har en personlighed, som der ikke er mange af i dansk politik i dag, og som vil blive savnet, når han stopper i landspolitik ved næste valg. Rudiengaard siger sin uforbeholdne mening, også selvom det kan give øretæver, og er ikke bleg for at kritisere, også egne partifæller. Derudover har han en erhvervserfaring som læge og borgmester, som gør at han er helt nede på jorden i mange af sine anskuelser, og ikke kun har en akademisk indfaldsvinkel til tingene.
  
Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere? 

Så løber jeg en tur i skoven med familien eller laver noget kreativt. 

Hvad er den bedste bog du har læst i år? 

<img align="left" src="@nyimg=7463@" />Skønlitterært er det "Fire dage i marts" af Jens Christian Grøndahl, som er et meget fint portæt af tre generationer af kvinder, som har været igennem en masse i tilværelsen. Er også meget glad for kunstbøger og biografier. Læste i sommer "Danseglæde og springkraft" af balletdanseren Thomas Lund. Den giver et fascinerende indblik i en balletdansers liv fra barn til voksen.

Er du stadig politiker om fem år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Ja, hvis vælgerne vil det, er jeg. Når jeg ikke er aktiv i politik længere vil jeg nok vende tilbage til lærergerningen på en eller anden måde. Jeg skal i hvert fald have med mennesker at gøre og gerne børn og unge, og så håber jeg, at få mere tid til at male og læse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karin Nødgaard

Afdelingsleder, fhv. MF (DF)
lærer (Haslev Lærerseminarium 1990), diplom i ledelse (2021)

Poul Nødgaard

Partistifter, Dansk Folkeparti, fhv. MF
kommunal uddannelse

0:000:00