9. låge i Altingets fotojulekalender: Folkemøde som vi kender det

I år var folkemødet i Allinge på Bornholm tilbage i sin mere kendte form efter et par år i coronaens tegn. Dermed blev der også afholdt de traditionstro partiledertaler på hovedscenen. Under Mette Frederiksens tale var hun ikke den eneste, der ville have opmærksomheden.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Folkemødet i 2020 blev aflyst, og i 2021 skyggede coronaen stadig for festlighederne i Allinge på Bornholm.

Men endelig i 2022 kunne det afholdes, som vi kender det fra før pandemiens tid, ved at dyrke den demokratiske samtale mellem borgere og beslutningstagere.

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Da Mette Frederiksen var holdt sin partiledertale fredag formiddag, var der fyldt foran Hovedscenen. Her forsøgte en klimaaktivist fra Extinction Rebellion at udnytte begivenheden til at få sat et stort banner op i højtalertårnet.

Banneret fik aldrig helt til forkyndet sit budskab – ”Ikke mere bla, bla, bla – magt til klimaborgertinget” – for den slags er svært i en strid vind. 

Det skulle i øvrigt vise sig, at det var bare én af flere aktioner fra klimaaktivisterne. Dermed lignede Folkemødet sig selv med mange forskellige dagsordner.

Læs også

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00