Årets top 10: Her er de mest læste kommentarer på Altinget i 2018

HITLISTE: Dovne-Thyra, Wozniacki i skattely og et TV 2, der dumper faget journalistik. Det er overskrifterne for nogle af kommentarer, som har været mest læst i 2018. Se top 10 her.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Altinget har et bredt udvalg af kommentarskribenter, som hver uge bidrager til den offentlige debat med deres analyser, holdninger og velskrevne kommentarer. 

Og der har været rigeligt at skrive om i et 2018, som har været præget af overenskomstforhandlinger, identitetspolitiske strømninger, tildækningsforbud og en øde ø til udviste asylansøgere med kriminel baggrund.

Du kan se de ti allermest læste kommentarer fra årets løb herunder.

1. David Trads: Dovne-Thyra er spild af skattekroner
Bragt 20. februar

Økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille lader pengene fosse ud af statskassen, godt hjulpet af LA's partiledelse, der har skabt et offentligt finansieret beskæftigelsesprojekt til Thyra Frank, skrev David Trads i den kommentar, der er blevet allermest læst i årets løb.

"Tænk engang, hvor rasende Joachim B. Olsen eksempelvis ville være, hvis der var tale om en kontanthjælpsmodtager, der fik så meget for dårligt nok at stå til rådighed. Et liberalistisk heppekor ville straks finde på et øgenavn, der kunne stigmatisere hende i offentligheden: Måske 'Dovne-Thyra'?" skrev David Trads.

Læs kommentaren her: Dovne-Thyra er spild af skattekroner

Læs også

2. Carl Valentin: Caroline Wozniacki er en elendig rollemodel
Bragt 31. januar

Når stenrige Caroline Wozniacki vælger at bruge skattely, sender hun et signal til sine fans om, at det ikke er så vigtigt at bidrage til det samfund, man er vokset op i og er en del af, skrev Carl Valentin i januar.

"Man kan undre sig over, at et menneske, som så mange ser op til, og som i princippet kunne gå på pension i midttyverne og aldrig behøve bekymre sig om penge igen, vælger at bruge skattely," skrev Carl Valentin og fortsatte:

"Ikke bare er det en masse penge, der burde være gået til velfærd, som Wozniacki nu kan proppe i lommen. Hun sender også et signal til sine fans om, at det ikke er så vigtigt at bidrage til det samfund, man er vokset op i og er en del af.

Læs kommentaren her: Caroline Wozniacki er en elendig rollemodel

3. Paula Larrain: TV 2 dumper i faget journalistik
Bragt 23. februar

Med sagen om de somaliske kvinder blev vi alle mindet om, hvor overfladiske tv-nyheder kan være, og hvordan presseetikken glemmes, når det drejer sig om minoriteter. TV 2 ender med at udstille både sig selv og en række kvinder, som de slet ikke kender nok til, mente Paula Larrain i kølvandet på et kontroversielt tv-indslag om somaliske kvinders danskkundskaber.

"Allerede i oplægget bliver indslagets bias slået fast med syvtommersøm. TV 2 er slet ikke i tvivl om, at det er dybt forargeligt, at disse kvinder ifølge deres opfattelse ikke taler godt nok dansk. Men er det en nyhedsudsendelses opgave at konkludere så bastant på noget, der er et spørgsmål om relativ vurdering?" skrev Paula Larrain.

Læs kommentaren her: TV 2 dumper i faget journalistik  

4. Lars Tvede: Så meget koster det at have en venstrefløj
Bragt 13. april

Socialisme har i realiteten intet med humanisme at gøre. Og det er i hvert fald ifølge statistikkerne - i bedste fald - en meget dyr fornøjelse for alle os andre, skrev Lars Tvede i april.

"Så hvad koster socialismen et samfund? Da Tyskland blev delt i Østtyskland (DDR) og Vesttyskland, blev vesttyskerne i løbet af 45 år tre gange så rige som østtyskerne, og foreløbig er sydkoreanerne i løbet af godt 70 år altså blevet cirka 20 gange så rige som nordkoreanerne," skrev Lars Tvede og tilføjede:

"Den typiske pris for socialisme er vel enten stagnation, negativ vækst eller sammenbrud. Derfor forstår jeg personligt ikke, hvordan man kan kalde sig selv socialist."

Læs kommentaren her: Så meget koster det at have en venstrefløj

5. Anna Libak: Da jeg blev udskammet som hvid
Bragt 23. august

Ifølge LGBT+-bevægelsen er biologisk køn en konstruktion. Det mærkelige er, at det ikke gælder for biologisk hudfarve, som tværtom bliver tillagt enorm betydning, skrev Anna Libak kort efter at have deltaget i den alternative pride, der går gennem Nørrebro.

"Men ak. Da den alternative pride skulle formeres foran Nørrebro Station, meddelte arrangørerne, at alle ”racialiserede” mennesker skulle gå forrest. Det viste sig at betyde, at folk skulle tage opstilling i paraden efter deres hudfarve. De farvede skulle gå først, og de hvide bagefter," skrev Anna Libak.

Læs kommentaren her: Da jeg blev udskammet som hvid 

6. Hanne-Vibeke Holst: Det er på tide, at skarnsungerne svarer igen
Bragt 19. august

Professionelle kunstnere ævler alt for meget om penge, må man forstå på Mette Bock (LA). Men kulturministerens floskuløse begejstring ligner en gratis omgang, skrev Hanne-Vibeke Holst i forbindelse med årets Kulturmøde på Mors.

"For nu at tage det med moneterne først – de famøse årlige to procents-besparelser på flagskibsinstitutionerne. Ministeren har skam forståelse for, at det er ”belastende” at få trukket bundproppen, men intet tyder på, at hun, når det kommer til stykket, vil så meget som smide en redningskrans ud til de synkende skuder og deres desperate kaptajner. De må jo bare lære at rationalisere," skrev Hanne-Vibeke Holst.

Læs kommentaren her: Det er på tide, at skarnsungerne svarer igen  

7. Jens Christian Grøndahl: Kun idioter går med niqab
Bragt 12. august

Et liberalt hjerte må krympe sig ved burkalovens indgreb i den personlige ukrænkelighedszone, men den er samtidig en påmindelse om, at den ene frihed kan udelukke den anden. Hvem skal prioritere mellem modstridende frihedsrettigheder? skrev Jens Christian Grøndahl.

"Er burkaforbuddet et indgreb i den personlige frihed? Uden tvivl ja, med mindre man antager, at den opdrivelige håndfuld heldækkede muslimske kvinder bærer burka eller niqab, fordi deres mænd tvinger dem til det. I så fald er der selvfølgelig tale om en lovpligtig frigørelse," skrev Jens Christian Grøndahl.

Læs kommentaren her: Kun idioter går med niqab

8. Jarl Cordua: OK-forhandlinger har mindst én sikker vinder
Bragt 7. marts

Hverken regeringen eller de offentligt ansatte stod til at kunne trække sig ud af en eventuel OK18-konflikt som sejrherrer, mente Jarl Cordua i foråret, da overenskomstforhandlingerne stod på.

"Den eneste sikre vinder er Socialdemokratiet, der denne gang ikke står med ansvaret. Hvis det hele ryger på gulvet, så vinder man i form af sure vælgere," skrev Jarl Cordua og fortsatte:

"Hvis det ender med en god aftale for regeringen, så er der mere rum til at føre velfærdspolitik, hvis man overtager regeringstøjlerne om et år. Det eneste halvdårlige udfaldsrum for S i konflikten er en for dyr aftale uden alt for meget ballade."

Læs kommentaren her: OK-forhandlinger har mindst én sikker vinder 

9. Jarl Cordua: Nye Borgerlige er en gave til Mette Frederiksen
Bragt 31. oktober

Man må tage hatten af for Nye Borgerliges formands evne til at få medietid og ikke mindst hendes politiske kamikaze-projekt, der med lidt held torpederer det blå Danmarks chance for at generobre regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg, skrev Jarl Cordua.

"Skulle Nye Borgerlige alligevel ikke klare skærene, så mangler stemmerne for, at det blå regnskab går op, og så vil der næppe være noget flertal på 90 mandater bag Løkke. Kommer Nye Borgerlige ind i Folketinget, så gør de ultimative krav det helt umuligt for Løkke at danne en regering, og dermed serverer Nye Borgerlige rivalerne i DF et smukt alibi for at støtte Mette Frederiksen som statsminister," skrev Jarl Cordua.

Læs kommentaren her: Nye Borgerlige er en gave til Mette Frederiksen

10. Jarl Cordua: Venstres landsmøde blev Støjbergs politiske Waterloo
Bragt 21. november

I slutningen af november var Inger Støjberg den, der fodrede mediebæstet på et eller nyhedsfattigt landsmøde i Venstre. Men det er Kristian Jensen, der nu står stærkere i kampen om at blive partiets kommende formand, skrev Jarl Cordua efter landsmødet.

"Støjbergs politiske aktier faldt som en sten fra lørdag ved middagstid, mens Jensens tilsvarende steg. I Kristian Jensen-lejren anser man begivenhederne på landsmødet lørdag som Støjbergs politiske Waterloo, hvor formandskampen blev vundet ved et gedigent selvmål ved flygtninge- og integrationsministeren," skrev Jarl Cordua.

Læs kommentaren her: Venstres landsmøde blev Støjbergs politiske Waterloo

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00