Om  
Birgitte Dissing Nauntofte
Connie Hedegaard

Aarhus Universitet finder Connie Hedegaards afløser 

Birgitte Nauntofte bliver ny bestyrelsesformand på Aarhus Universitet fra 1. december. Hun overtager rollen fra Connie Hedegaard, der stopper efter to perioder på posten. 

Birgitte Nauntofte er ny bestyrelsesformand på Aarhus Universitet fra 1. december 2022. 
Birgitte Nauntofte er ny bestyrelsesformand på Aarhus Universitet fra 1. december 2022. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Aarhus Universitet har valgt Birgitte Nauntofte som sin nye formand. 

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

“Aarhus Universitet er stærkt, veldrevet og nyder stor anerkendelse internationalt. Det leverer uddannelse og bedriver forskning af høj kvalitet, og så er det et universitet, hvor formidling og i stigende grad innovation er styrkepositioner," udtaler Birgitte Nauntofte.

Med 27 år på Københavns Universitet har Birgitte Nauntofte stor indsigt i universitetsverdenen og forskning. På Københavns Universitet var hun blandt andet professor og prodekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Nu er hun valgt som formand for Aarhus Universitet i en fireårig periode, og det er muligt at sidde i universitetsbestyrelsen i op til otte år. Hun overtager rollen fra Connie Hedegaard, hvis bestyrelsesperiode løber ud til december. 

I rollen skal Birgitte Nauntofte stå i spidsen for arbejdet med universitetets Strategi 2025. Strategien handler blandt andet om et øget fokus på innovation og samarbejde med det omgivende samfund.

"Et vigtigt fokus for vores samarbejde vil være at indfri universitetets nuværende 2025-strategi og sætte retning igennem forberedelse af den nye 2030-strategi, som skal styrke universitetet yderligere,” siger Birgitte Nauntofte.

Gennem knap 12 år var Birgitte Nauntofte administrerende direktør i Novo Nordisk Foundation. I den periode gennemgik fonden en udvikling fra at være en mellemstor dansk erhvervsdrivende fond til at være i den internationale ligas top-3. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgitte Dissing Nauntofte

Bestyrelsesformand, Aarhus Universitet, professor
cand.odont. (Københavns Tandlægehøjskole 1982), dr.odont. (Københavns Uni. 1993)

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00