Om  
Adrian Lloyd Hughes

Adrian Hughes stopper i DR efter 22 års ansættelse

DR's kulturansigt i mange år, journalist Adrian Lloyd Hughes, har fået en aftale med sin arbejdsplads siden 1996 om en frivillig fratrædelse med udgangen af 2019. Men først vender Kunstquizzen tilbage på tv.

Rasmus Nielsen

"Det er med en særegen blanding af vemod og forventning, jeg kan fortælle, at jeg har søgt og fået en aftale om frivillig fratrædelse fra DR," siger Adrian Hughes og føjer til:

"Aftalen er forbilledligt gunstig for begge parter. Jeg fortsætter med at tilrettelægge og beværte P1's 'Klog på Sprog' hele 2019 og den nyligt bestilte sæson ni af DR K’s 'Kunstquiz' i 2019." 

Men ellers skal den 56-årige journalist snart til at arbejde for nye opdragsgivere:

"Allerede fra 1. november i år kan jeg så småt slå skodderne op på min fremtidige geschæft som freelanceformidler af kultur, kunst og historie. Sideløbende med mine opgaver for DR ser jeg frem til at pløje min betragtelige arbejdskapacitet i at skrive bøger, holde foredrag og agere multimediemonster på mange platforme."

Om tiden i det for tiden nedskæringsramte DR siger Adrian Hughes: 

"Det har været et kolossalt privilegie at arbejde for DR siden 1996. Jeg har svært ved at forestille mig andre arbejdspladser, som kunne give mig lige så store og matchende udfordringer som dem, DR har tilbudt mig. Jeg kommer ikke til at savne mine kolleger, da jeg jo fortsætter mindst et år med at arbejde med dem i allerede definerede sammenhænge."

Adrian Hughes kendes af mange også som vært på programmet 'Smagsdommerne'.

Adrian Hughes bliver ikke den eneste, der frivilligt forlader DR. For en uge siden udløb fristen for at søge om frivillig fratrædelse i forbindelse med den varslede fyringsrunde, der skal skære op til 400 stillinger.

Samlet har godt 60 søgt om frivillig fratrædelse, heraf 22 redaktionelle medarbejdere, hvor der i dag så er ved at blive sat de sidste seks-syv underskrifter efter en ugelang forhandling. Det skriver fagbladet Journalisten fra Dansk Journalistforbund.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Adrian Lloyd Hughes

Vært, DR, freelancejournalist, moderator, foredragsholder, kunstformidler
journalist (DJH 1987)

0:000:00