Advokatfirmaet Bech-Bruun skal rede­gøre for egen rolle i udbytteskandale

DOBBELTROLLE: Bech-Bruun vandt udbuddet om at undersøge sagen om udbyttesvindel, men nye oplysninger sår tvivl om firmaets egen rolle i sagen. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kræver en hurtig redegørelse.

Skattestyrelsen har modtaget dokumenter, der giver nye oplysninger om udbyttesagen, og i disse dokumenter optræder et af landets største advokatfirmaer Bech-Bruun, der har forestået undersøgelsen af sagen om svindel for 12,7 milliarder kroner.

Det fortalte skatteminister Karsten Lauritzen (V) ved et pressemøde torsdag eftermiddag.

De nye oplysninger sætter spørgsmålstegn ved advokatfirmaets egen rolle i sagen, og Bech-Bruun skal derfor levere en hurtig redegørelse til ministeren.

Meget, meget hurtig
Da Bech-Bruun vandt udbuddet i forhold til undersøgelsen, gjorde de opmærksom på, at de tidligere havde givet juridisk rådgivning om udbytteskat, sagde ministeren. Folketinget blev gjort opmærksom på den potentielle konflikt, men det gav ikke anledning til at fravælge firmaet.

"Nu har vi så fået nye oplysninger, og de oplysninger harmonerer ikke helt med det, der blev oplyst fra Bech-Bruun til at starte med", sagde Karsten Lauritzen til pressemødet, som derfor har bedt ledelsen om en forklaring.

"Jeg har en forventning om, at de har en interesse i at forholde sig til det meget, meget hurtigt," tilføjede ministeren, der ikke ville komme det nærmere, hvilke nye oplysninger der konkret var tale om.

Direktør vidste intet
Skatteministeren ville ikke komme sagen nærmere, men Politiken har talt med administrerende direktør i Bech-Bruun, Christian Ejvin Andersen, som siger til avisen, at ledelsen intet vidste:

"Vi fik et brev fra skatteministeren i forgårs, hvor han gav disse oplysninger. Det var nyt for ledelsen i Bech-Bruun," siger direktøren til Politiken.

Karsten Lauritzen brugte desuden pressemødet til at fortælle, at regeringen vil styrke det europæiske og internationale samarbejde i kampen mod svindel. 

Derudover er Finanstilsynet blevet bedt om at undersøge de tre storbanker Danske Bank, Nordea og SEB's rolle i den såkaldte bankordning.

Forrige artikel Nyt i svindelsagen fra Socialstyrelsen: Mand anholdt i Sydafrika Nyt i svindelsagen fra Socialstyrelsen: Mand anholdt i Sydafrika Næste artikel Udlændingestyrelsen får ny direktør Udlændingestyrelsen får ny direktør
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.