Alternativet: Opret luftbro for kvoteflygtninge

FORSLAG: Danmark svigter sit internationale ansvar og bør i stedet oprette en luftbro for 1500 kvoteflygtninge, mener Alternativet.

Placeholder image
Luftbroen skal gå fra flygtningelejre i nærområderne til danske lufthavne.   Foto: Bax Lindhart/Scanpix

Opret en luftbro, der fragter 1500 kvoteflygtninge direkte fra lejre i nærområderne til danske lufthavne.

Sådan lyder et nyt forslag fra Alternativet, der dermed vil hæve antallet af kvoteflygtninge fra regeringens planlagte ni til i alt 2000.

Alternativets forslag skal være oven i de 500, som Danmark i forvejen har forpligtet sig til.

Luftbroen skal bringe flygtningene i sikkerhed, så de slipper for den farefyldte vej over Middelhavet til Europa, mener Rasmus Nordqvist, udenrigsordfører og politisk ordfører for Alternativet.

”Siden mandag er 10.000 mennesker blevet reddet på Middelhavet. Det er en helt uholdbar situation. Med en luftbro direkte fra nærområderne kan vi forhåbentlig undgå, at flygtningene begiver sig ud på den farefulde flugt,” siger han.

Danmark har i mange år forpligtet sig til at tage 500 kvoteflygtninge om året, men regeringen ønsker ifølge 2025-planen kun at give asyl til ni kvoteflygtninge i 2016.

Regeringen svigter flygtninge
Josephine Fock, integrations- og udlændingeordfører for Alternativet, mener, at regeringen svigter kvoteflygtninge på et tidspunkt, hvor nærområderne er under massivt pres.

”Vi kan ikke hjælpe de flygtninge, der bliver i nærområderne, hvis ikke vi også sætter ind for at aflaste. Vi savner en flygtningeminister, der også taler flygtningenes sag,” siger hun.

Alternativet foreslår, at flygtningene, der ønsker at komme til Danmark, udvælges af FN's flygtningeagentur UNHCR, og at de gennemgår dansk asylprocedure efter kvoteflygtningeprincippet.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser