Om  
Andreas Arp

Altinget Energi og Forsyning får ny redaktør

Andreas Arp overtager redaktøransvaret for Altingets nichemedie om politik på energi- og forsyningsområdet.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Kristine Korsgaard

Fra 1. maj får Altinget Energi og Forsyning ny redaktør, når journalist Andreas Arp overtager ansvaret for dækningen af de to store politikområder.

Andreas Arp er i dag redaktør på Altinget Fødevarer, hvor han siden 2021 har dækket politik om landbrug, fiskeri og fødevaresektoren i øvrigt - i den seneste tid blandt andet med fokus på debatten om en CO2-afgift på landbruget og grøn omstilling af sektoren.

Andreas Arp har desuden indtil for nylig været medredaktør på Altinget Maritim og med til at starte mediet op.

Læs også

Den kommende redaktør ser frem til at dække politiske spørgsmål om alt fra genanvendelse, grøn strøm og atomkraft til sikring af rent drikkevand, debatten om biomasse som bæredygtigt alternativ og kampen om Danmarks areal.

"Vi taler meget om den grønne omstilling, men på energi- og forsyningsområdet har omstillingen længe været virkelighed. Sektoren har allerede erfaringer med de udfordringer og muligheder, der opstår, når de flotte ord skal blive til alt fra vedvarende energi på land og på havet til brintrør og biogasanlæg. Det er ikke kun en teknisk diskussion, men også en debat med svære politiske afvejninger, og det ser jeg frem til at dække tæt," siger Andreas Arp.

Han overtager posten som redaktør på Altinget Energi og Forsyning efter en intern rokade.

Den hidtidige redaktør på Energi og Forsyning, Morten Øyen, vikarierer i en periode som nyhedsredaktør på Altingets redaktion og vil derefter hellige sig opgaven som klimaredaktør.

For at gøre det ekstra indviklet har journalist Simon Friis Date siden 1. februar dækket ind for Morten Øyen på Energi og Forsyning, men fra 1. maj overtager Andreas Arp altså fast posten.

Ny fødevareredaktør efter Andreas Arp bliver Dorte Ipsen Boddum.

Andreas Arp er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2021 og har været ansat på Altinget siden februar 2019, hvor han kom ind som praktikant på blandt andet klimaredaktionen.

Han har plads på Altingets redaktion nær Christiansborg og er åben for tips og kaffeaftaler. Andreas Arp kan kontaktes på [email protected].

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Arp

Redaktør og journalist, Altinget Energi & Forsyning
journalist (DMJX 2021)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024