Altinget Hovedstaden indvies af Københavns overborgmester: Vi vil kæmpe om spaltepladsen

NYT MEDIE: Altinget Hovedstaden blev onsdag morgen blev lanceret i Altingets Gård. Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), var med til åbningen, hvor han gav sit første borgmesterinterview til den nye portal.

Altinget Hovedstaden blev onsdag morgen indviet i Altingets gård af Københavns overborgermester, Frank Jensen (S).

”Vi byder velkommen til et nyt kvalitetsmedie og vi glæder os til, at I vil følge levende med i byens udvikling og at I vil gå os på klingen og holde os i ørerne,” sagde Frank Jensen til åbningen af Altinget Hovedstaden.

Altinget har vokseværk og udvider udbuddet af nichemedier med endnu et medie, hvilket bringer det samlede antal op på 24.

Frank Jensen glæder sig over, at der igen vil komme fokus på det lokalpolitiske i København, som han mener over årene er forsvundet ud af mediebilledet.

”Da jeg startede på rådhuset for snart 11 år siden, havde alle københavnske medier medarbejdere, der arbejdede med rådhuset. Går vi 20 år tilbage var presselogen på Københavns Rådhus fyldt, når der var møder i Borgerrepræsentationen. Sådan er det ikke længere," sagde Frank Jensen og fortsatte;

"Derfor er vi glade for, at der kommer et medie med særskilt interesse for vores hovedstad. Jeg er sikker på, at vi på rådhuset vil kæmpe om spaltepladsen".

Det første overborgmesterinterview
Efter overborgmesterens tale fattede hovedstadsredaktør Kasper Kaasgaard mikrofonen og stillede Frank Jensen en række spørgsmål. Her blev socialdemokraten blandt andet spurgt om, hvordan coronasituationen har påvirket det politiske samarbejde på rådhuset, og om overborgmesterens eget forhold til sit parti under coronakrisen.

”Krisen har betydet, at vi alle er rykket sammen på rådhuset på tværs af partier. Allerede i dagene efter nedlukningen rykkede vi både administrativt og politisk tættere sammen om at gøre det, der var bedst for københavnerne,” sagde Frank Jensen og tilføjede:

"Jeg søger selvfølgelig at øve indflydelse hos mine kollegaer på Christiansborg, men repræsenterer først og fremmest København".

Efter interviewet på scenen var Frank Jensen med til at sende det første nyhedsbrev afsted til abonnenterne.

Hele interviewet med overborgmesteren kan du se øverst i artiklen.

Geografien bliver nichen
Stifter og ejer af Altinget, Rasmus Nielsen, var med til åbningen af det nye nichemedie. Han fremhævede, at Altinget i en lang årrække har dækket kommunalområdet på forskellige nichemedier, men at det nye medie vil angribe kommunalpolitik på en anden måde end før.

”Den geografiske måde vi skærer stoffet på i det nye medie, hvor selve stedet bliver nichen, er en ny tænkning hos os. Vi tror på, at vi kan skabe et stærkt medie i Danmarks største bysamfund, som vil gå på tværs af de politiske områder,” sagde Rasmus Nielsen på åbningsdagen.

Her kan du se hele lanceringen af Altinget Hovedstaden fra Altingets Gård på Ny Kongensgade 10.

Forrige artikel Københavnske politikere øjner mere magt over fartgrænser i byen Københavnske politikere øjner mere magt over fartgrænser i byen Næste artikel Flertal af EU-lande vil ikke have bindende europæisk mindsteløn Flertal af EU-lande vil ikke have bindende europæisk mindsteløn