Altinget og DR går sammen om meningsmålinger

MÅLINGER: Nyt samarbejde mellem Altinget, DR og Epinion skal hæve kvaliteten af de politiske meningsmålinger og mindske usikkerheden om resultatet af dem.

"For os er målinger vigtige værktøjer til at forstå og analysere dansk politik," siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.
"For os er målinger vigtige værktøjer til at forstå og analysere dansk politik," siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Peter Pagh-Schlegel

Altinget og DR går sammen om at gennemføre politiske meningsmålinger via et samarbejde med analyse- og rådgivningsvirksomheden Epinion.

Hidtil har Altinget haft et samarbejde med Jyllands-Posten og Norstat, mens DR har fået sine egne målinger fra Epinion.

Ifølge Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, skal samarbejdet være med til at sikre en højere kvalitet af målingerne.

”Vi har oplevet, at samarbejde om målinger hæver kvaliteten, både fordi der bliver brugt mere tid på at formulere de rigtige spørgsmål, og fordi man kan betale for et bedre produkt. Derfor har vi været på udkig efter en partner, siden det gode samarbejde med Jyllands-Posten ophørte,” siger Jakob Nielsen og fortsætter:

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

”For os er målinger vigtige værktøjer til at forstå og analysere dansk politik, men vi er også meget optagede af, at de bliver brugt med omtanke og udført i høj kvalitet. Og det er præcis, hvad den nye aftale mellem DR, Altinget og Epinion sikrer,” siger han.

Færre, mere præcise målinger
Samarbejdet betyder også, at antallet af meningsmålinger reduceres, da det er en fælles ambition for både Altinget og DR, at den politiske dækning ikke skal være dikteret af konstante målinger.

”Vi vil bruge ressourcerne på, at hver enkelt måling skal være af så høj kvalitet som muligt i stedet for at sprede det ud på flere målinger, hvor usikkerheden dermed risikerer at stige,” forklarer DR's nyhedschef, Thomas Falbe.

Aftalen mellem DR og Altinget vedrører alene selve målingerne og medfører ikke noget samarbejde om den redaktionelle omtale af dem.

Den første Epinion-måling efter indgåelse af aftalen ventes offentliggjort inden for de nærmeste uger.

Læs også

Dokumentation

Fakta om Epinion

Epinions meningsmålinger har historisk vist sig at være blandt de mest præcise og troværdige, når det gælder om at forudsige et valgresultat.

  • Ved folketingsvalget i 2019 var Epinions prognose dagen før valget den måling, som kom nærmest det endelige valgresultat.
  • Ved folketingsvalget 2015 havde Epinions exitpoll den mindste fejlmargin i forhold til det endelige valgresultat.
  • Også ved valget til Europa-Parlamentet i 2019 og ved folkeafstemningen om retsforbeholdet i 2015 leverede Epinion målinger, som gav meget præcise billeder af de endelige resultater.

Epinion er en dansk analyse- og rådgivningsvirksomhed, som blev grundlagt i 1999 og har kontorer i Aarhus og København samt i Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland, Østrig og Vietnam.

Kilde: Epinion


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Thomas Falbe

Chefredaktør for DR Nyheder
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 2000)