Altinget og Mandag Morgen lancerer samtalerække med topdiplomater fra hele verden

OM OS: Over forsommeren og efteråret inviterer Altinget, Mandag Morgen og partnere til samtaler med ambassadører og topdiplomater. De finder sted i Altingets Gård og digitalt. Første event er 1. juni.

Udenrigsminister Jeppe Kofod talte til Altingets Sommermøde 2020. I en ny samtalerække - Diplomatic Talk - gæster Kofods internationale samarbejdspartnere fra ambassader og missioner i Danmark og EU Altingets Gård. 
Udenrigsminister Jeppe Kofod talte til Altingets Sommermøde 2020. I en ny samtalerække - Diplomatic Talk - gæster Kofods internationale samarbejdspartnere fra ambassader og missioner i Danmark og EU Altingets Gård. Foto: Red
Ninna Gøbel Rønberg

Første dag i juni skyder Altinget og Mandag Morgen en lang række af samtaler i gang under titlen Diplomatic Talks.

Første samtale er med den norske ambassadør i Danmark Aud Kolberg tirsdag 1. juni klokken 8.30-10.00.

Over forsommeren og efteråret kan man møde flere ambassadører og topdiplomater fra missioner og ambassader i Danmark og EU.

”Med Diplomatic Talks ønsker vi at hæve blikket og blive klogere på nogle af de store nationale og regionale emner og geopolitiske dagsordener, som optager Danmarks samarbejdslande og EU i kølvandet på Covid19.

Program for Diplomatic Talks

Forsommerens program for Diplomatic talks. Programmet opdateres løbende. Du kan følge og tilmelde dig her

 • 1. juni kl. 08.30-10.00: Den norske ambassadør Aud Kolberg i interview med chefredaktør Jakob Nielsen. Moderator for debatten bagefter er Altingets redaktør for Arktis Andreas Krog 
  Emne: Bæredygtig udvikling af Arktis Sponsoreret af Den norske ambassade 
 • 18. juni kl. 17.00-17.30: Den kinesiske ambassadør Feng Tie i interview med ekstern journalist. Samtalen er arrangeret i samarbejde med DIPD i anledning af Folkemødet. 
  Sponsoreret af DIPD
 • 29. juni kl. 08.30-10.00: Ambassadør for De Forenede Arabiske Emirater i interview med Jonas Keiding Lindholm direktør for Tænketanken Mandag Morgen og Altinget Arena 
  Emne: Multilaterale samarbejder og mindre nationers indflydelse på store dagsordener 
  Sponsoreret af De Forenede Arabiske Emirater (UAE) 

 

Problemstillinger, som ikke er gået væk under pandemien, men i flere tilfælde har aktualiseret dem og understreget behovet for udsyn og samarbejde i at finde passende løsninger på fælles problemstillinger som klima, EU, Arktis, Big Tech, demokrati og multilateralisme”, siger Jonas Keiding Lindholm direktør for Tænketanken Mandag Morgen og Altinget Arena.

Alle arrangementer afvikles fra Altingets Gård i centrum af København og kan opleves både fysisk og digitalt.

Diplomatiets rolle post-covid19  
Der har været stor opbakning til Altinget og Mandag Morgens samtaleserie. *Blandt sponsorerne er Ambassaderne fra Storbritannien, Polen, Tyskland, Kina, Norge og De Forenede Arabiske Emirater og Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD). Flere ambassader bliver føjet til samtaleserien de kommende uger.

Arrangementerne starter med et interview med en ambassadør eller anden topdiplomat efterfulgt af en debat om den eller de aktuelle, strategiske og geopolitisk vigtige emner, som særligt optager ambassaden her i Danmark.

”Under Diplomatic Talks hører vi fra toneangivende ambassadører og internationale topdiplomater i Danmark om, hvordan de har oplevet pandemien, og hvad deres betragtninger er på diplomatiets rolle i at håndtere de store omstillinger og udfordringer i en snarlig post-Covid19 verden.

Diplomatic Talks er samtidig en anledning til at møde nogle af de helt nye ambassadører, som er kommet til Danmark over sommeren: Hvad gør de sig af tanker om det bilaterale samarbejde med Danmark, og hvilke strategiske prioriteter har de til opgave at fremme her i Danmark på vegne af deres land”, siger Jonas Keiding Lindholm.

Fysisk publikum og livestreaming
Alle arrangementer er gratis og åbne for alle, men kræver tilmelding, hvis man vil være publikum, da corona stadig sætter begrænsninger for større for samlinger.

Men alle samtaler livestreames også direkte fra Altingets facebookside. Til flere af debatterne kan publikum stille spørgsmål og blande sig i debatterne. Alle samtalerne til Diplomatic Talks foregår på engelsk.

Hele programmet for Diplomatic Talks er ikke helt på plads endnu, men man kan holde sig orienteret om programmet på Diplomatic Talks hovedside. Der bliver løbende tilføjet flere datoer til.

*Artiklen er rettet 29.06.2021 klokken 16.23:

 • Tidligere fremgik det af artiklen, at Frankrig, Storbritannien, Polen, Tyskland, Kina, Norge og De Forenede Arabiske Emirater, Europanævnet og Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD) er partnere af Diplomatic Talks. Det er ikke et korrekt ordvalg, hovedparten af samtalerne er sponsoreret af Storbritannien, Polen, Tyskland, Kina, Norge og De Forenede Arabiske Emirater og Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD). Altinget beklager fejlen.
 • Det fremgik desuden tidligere af artiklen, at Europa-Nævnet er partnere af Diplomatic Talks. Det er ikke korrekt, Europa-Nævnet har kun sponsoreret et enkelt arrangement. Altinget beklager fejlen.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Aud Kolberg

Norsk ambassadør i Danmark
cand.polit (Universitetet i Oslo. 1984), cand.mag i historie, socialøkonomi og statskundskab (Universitet i Oslo. 1982)

Feng Tie

Folkerepublikken Kinas ambassadør til Danmark

Jonas Keiding Lindholm

Direktør, Tænketanken Mandag Morgen & Altinget Arena, formand for Ombold, formand for DBU's etiske komité
mag.scient.soc. (Lund Uni. 1997)

0:000:00