Ammitzbøll bag muligt Borgerligt Centrum

NYT PARTI: Løsgængeren i Folketinget Simon Emil Ammitzbøll ventes tirsdag kl. 13 at præsentere et nyt parti - dog uden Pia Christmas- Møller.
Simon Emil Ammitzbøll vil som partiejer få det svært - mindst lige så svært som Naser Khader.
Simon Emil Ammitzbøll vil som partiejer få det svært - mindst lige så svært som Naser Khader.Foto: Altinget/Flindt
Rasmus Nielsen

Det tidligere radikale folketingsmed­lem Simon Emil Ammitzbøll præsenterer ifølge Ekstra Bladet et nyt parti i morgen. Han bekræfter, at han holder pressemøde tirsdag kl. 13 på Christiansborg.

Meldingen kommer samme dag, Naser Khader overraskende meddeler, at han bryder med Liberal Alliance for at blive løsgænger. Begge har en fortid som medlemmer af den radikale folketingsgruppe.

Spekulationer om, at en anden løsgænger, den tidligere konservative formand Pia Christmas-Møller, er på vej med i det nyt parti, afvises.

"Jeg har ikke på noget tidspunkt givet tilsagn om at være med til at danne et nyt parti, og jeg har ikke givet til­sagn om, at jeg vil være medlem af et nyt parti. Det er en total ikke-histo­rie," siger Pia Christmas-Møller til tv2.dk.

Hun vil heller ikke vil oplyse, om hun er blevet kontaktet af Simon Emil Ammitzbøll.

Borgerligt Centrum
Politiken vil vide, at det nye parti meget vel kan få navnet Borgerligt Centrum.

I hvert fald har Simon Emil Ammitzbølls sekretær, Jonathan Nielsen, i begyndelsen af december registreret domænenavnet borgerligtcentrum.dk.


Af registreringen fremgår det, at Jonathan Nielsen er fuldmægtig på vegne af Borgerlige Humanister, men ringer man på det telefonnummer, som er opgivet som kontakt, får man en telefonsvarer, hvor en kvindelig stemme siger:

"Velkommen til Borgerligt Centrum - vi har telefontid mandag til fredag fra 10-15."

Ifølge avisens oplysninger vil Simon Emil Ammitzbøll stifte sit parti med base i en række tidligere medlemmer i Radikal Ungdom.

Det gælder blandt andet den bare 21-årige Elise Patricia Rasmussen, som var formand for Radikal Ungdom i Aalborg og udpeget som folketingskandidat i Brønderslev-kredsen, da hun november pludselig meldte sig ud, fordi hun var "utilfreds med venstredrejningen i partiet" og "enig i Simon Emil Ammitzbølls kritik", der førte til, at han meldte sig ud af Radikale Venstre.

Forlod De Radikale
Ammitzbøl forlod De Radikale 13. oktober sidste år efter længere tids utilfredshed med den radikale leder Margrethe Vestager, som han beskyldte for at have begået forræderi, da hun under valgkampen i november 2007 støttede socialdemo­kraten Helle Thorning-Schmidt.

På sin hjemmeside præsenterer Simon Emil Ammitzbøll sig selv som borgerlig, humanistisk fritænker.

Et nyt parti på midten af dansk politik vil få det endog meget svært. Snart sagt alle partier bejler i dag til midtervælgerne. Desuden viser erfaringer - bl.a. fra Naser Khaders Ny/Liberal Alliance - at det er meget svært at vinde fodfæste som nyt parti.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

Pia Christmas-Møller

Fhv. MF (K) og politisk leder
master i public policy (Roskilde Uni. 2002)

0:000:00