Ammitzbøll-Bille har besluttet sig: Jeg forlader politik

Den tidligere LA-minister og nuværende løsgænger er færdig i Folketinget efter næste folketingsvalg. Inden den endelige beslutning har han haft drøftelser om et potentielt kandidatur for et andet parti.

Placeholder image
Efter fem folketingsvalg som kandidat genopstiller Simon Emil Ammitzbøll-Bille ikke til næste valg. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Han har i længere tid været tættere på udgangen end indgangen på Christiansborg.

Men nu er beslutningen endegyldigt truffet. Simon Emil Ammitzbøll-Billes navn vil ikke være at finde på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Det er den nuværende løsgænger og tidligere LA-minister nået frem til i løbet af sin sommerferie, hvor han har haft anledning til at tænke over sin fremtid i dansk politik.

”Allerede da vi nedlagde partiet Fremad, tænkte jeg, at nu var det nok også ved at være tid. Men sådan en beslutning skal man ikke bare træffe. Det skal man lige lade bundfælde sig,” siger han og tilføjer:

”Hen over sommerferien blev jeg så enig med mig selv om, at ja, i denne omgang er jeg færdig med at være politiker på Christiansborg.”

Jeg vil ikke påstå, at jeg ikke har talt med nogen partier. Men det er i hvert fald ikke noget, der er blevet til noget.

I denne omgang?