Anders Eldrup bliver formand for grøn fond

UDSKIFTNING: Den tidligere Dong-direktør Anders Eldrup er blevet udpeget som ny formand for Danmarks Grønne Investeringsfond.

Anders Eldrup skal fremover stå i spidsen for Danmarks Grønne Investeringsfond.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Anders Eldrup har dyb indsigt i og lang erfaring med grøn omstilling, der skaber vækst og arbejdspladser, og han har om nogen forstået, at klima og vækst ikke er hinandens modsætninger, men hinandens forudsætninger," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) om udnævnelsen.

Danmarks Grønne Investeringsfond er en statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer grøn omstilling. Fonden yder lån til både private virksomheder, almene boligorganisationer og offentlige selskaber og institutioner.

Og det er meningsfyldt for Anders Eldrup.

"Danmarks Grønne Investeringsfonds indsats med at tilvejebringe risikovillig kapital, netværk og kompetencer er med til at understøtte den grønne transformation på tværs af industrier. Dermed styrkes forudsætningerne for en accelereret grøn omstilling særligt nationalt, men også globalt," siger han.

Den nye formand er tidligere direktør i Dong Energy og har stået i spidsen for indtil flere initiativer med bæredygtighed eller klima som overskrift.

Blandt andet er Anders Eldrup for øjeblikket formand for en kommission, der senere på året vil fremlægge sine anbefalinger til et nyt afgiftssystem for elbiler.

Anders Eldrup afløser Jørgen Tang-Jensen, som har været formand siden 2016. Bestyrelsen består ud over formand Anders Eldrup af næstformand Hilde Kjelsberg, Jan Bach Jensen, Lars Therkildsen, Lars Schrøder og Merete Lundbye Møller, mens Vækstfonden fungerer som sekretariat for fonden.

Forrige artikel Uddannelser angriber ministers liste over dyre studieture Uddannelser angriber ministers liste over dyre studieture Næste artikel Tidligere PET-chef bliver ny departementschef i Justitsministeriet Tidligere PET-chef bliver ny departementschef i Justitsministeriet
Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

INSTRUKSKOMMISSION: Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg parerede søndag en stor del af de kritiske spørgsmål om en ulovlig instruks fra 2016 med et godkendt ministernotat, der åbnede for individuel sagsbehandling af unge asylsøgende par.