Anne E. Jensen ny formand for Europabevægelsen

NYHED: Venstres europaparlamentariker Anne E. Jensen erstatter socialdemokraten Erik Boel som ny formand for Europabevægelsen. Ny næstformand bliver Jens Boe Andersen fra Dansk Metal.
Foto: Facebook
Morten Øyen
Europaparlamentariker og byrådsmedlem Anne E. Jensen (V) er netop blevet valgt til ny formand for Europabevægelsen.

Det skete på Europabevægelsens landsmøde i København. Anne E. Jensen tager over fra socialdemokraten Erik Boel, som har valgt at trække sig efter 18 år i toppen af Europabevægelsen.

Anne E. Jensen er uddannet økonom og har siden 2009 været et af Venstres medlemmer af Europa-Parlamentet. I starten af februar meddelte hun, at hun ikke ønskede at genopstille, men i stedet vil hjem til Danmark. 

Inden Anne E. Jensen blev medlem af Europa-Parlamentet var hun direktør for Dansk Arbejdergiverforening, og har også været chefredaktør for Berlingske Tidende.

Siden 2010 har hun ved siden af tilværelsen i Bruxelles også været medlem af byrådet i Kalundborg, hvortil hun søger genvalg til kommunalvalget til november. Anne E. Jensen har fra første dag i Europa-Parlamentet været medlem af budgetudvalget og er i øjeblikket en af parlamentets centrale forhandlere, når EU's store budget bliver forhandlet.

Foruden en ny formand får Europabevægelsen også en ny næstformand. Det bliver Jens Boe Andersen, som tager over efter Venstres Ellen Trane Nørby. Jens Boe Andersen er til daglig EU-sekretær for Dansk Metal.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne E. Jensen

Formand, Danske Sømands- og Udlandskirker, EU-koordinator, TEN-T korridoren fra Østersøen til Adriaterhavet
cand.polit. (Københavns Uni. 1978)

Erik Boel

Forfatter, fhv. International sekretær, Socialdemokratiet 1992-2003 og forstander for Europahøjskolen og Krogerup
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981)

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

0:000:00