Antallet af asylansøgere er det laveste i fem år

ASYLTAL: I august blev der registreret 284 asylansøgere, og det er det laveste antal på en måned i fem år. Antallet skal dog længere ned, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

I august søgte 284 personer asyl i Danmark. Og det er det laveste antal asylansøgere på en måned i fem år.

Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Til sammenligning blev der i august sidste år registreret 1.813 asylansøgere.

Og vi skal helt tilbage til august 2011, før vi finder en måned med færre asylansøgere end i august i år. Dengang blev der registreret 274 asylansøgere.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skyldes det lave antal asylansøgere regeringens stramme udlændingepolitik og initiativerne på EU-plan.

”Tallet er det laveste på én måned siden august 2011, og det glæder jeg mig selvfølgelig over. Vores egne stramninger har sammen med indsatsen fra andre europæiske lande og de fælles initiativer i EU mindsket asylpresset på Danmark,” siger hun i en pressemeddelelse.

Men antallet af asylansøgere i Danmark skal længere ned, slår hun fast.

”Vi skal være klar til at håndtere et nyt akut pres, hvis der igen går hul på Europas grænser, og det er derfor, vi for nylig har præsenteret et udlændingeudspil med 44 initiativer,” siger Inger Støjberg.

Foreløbig har cirka 5.000 personer søgt asyl i Danmark i år. I hele 2015 kom der 21.300 asylansøgere til Danmark, mens tallet i 2014 var 14.800.

Forrige artikel Tyrkiske forældre opretter private gymnasier Tyrkiske forældre opretter private gymnasier Næste artikel Revision afslører solcelle-sjusk hos Skat Revision afslører solcelle-sjusk hos Skat
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.