A.P. Møller Fonden donerer millionbeløb til københavnsk erhvervsskole

A.P. Møller Fonden uddeler 125 millioner kroner til et nyt praksisakademi ved Next Uddannelse København. Akademiet, der kommer til at ligge ved Next' campusområde på Nørrebro, skal forene praksis og teori på erhvervsuddannelserne med et mere attraktivt ungdoms- og studiemiljø.

Next Uddannelse København modtager en bevilling på 125 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.
Next Uddannelse København modtager en bevilling på 125 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Erhvervs- og gymnasieskolen Next Uddannelse København modtager en bevilling på 125 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.

Bevillingen skal understøtte en udvikling af skolens campusområde på Nørrebro i form af et nyt praksisakademi, der skal forene det praksisfaglige og teoretiske på erhvervsuddannelserne med et mere attraktivt ungdoms- og studiemiljø.

Det skriver A.P. Møller Fonden i en pressemeddelelse.

Akademiet skal samle unge på tværs af erhvervsuddannelser og eux-uddannelser i en ny bygning på over 6.000 kvadratmeter, der også vil være for 10. klasseelever og elever i brobygningsforløb. 

Med det nye akademi skal campusområdet på Nørrebro være et attraktivt alternativ til det almene gymnasium, da kun 13 procent af en årgang i Hovedstaden søger ind på erhvervsuddannelserne.

"Dansk erhvervsliv har brug for dygtige, fagligt uddannede medarbejdere. Men desværre vælger alt for få unge de perspektivrige erhvervsuddannelser. Donationen til det nye praksisakademi skal forhåbentlig bidrage til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse ved at tilbyde rammer, der understøtter høj faglighed, viden i bred forstand og ikke mindst fællesskab mellem unge," siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden.

Der vil i forbindelse med byggeriet af akademiet blive afholdt en arkitektkonkurrence, hvor elever, lærere og eksperter blive inddraget. Byggeriet påbegyndes snarest muligt og kan stå klar i slutningen af 2027.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00