Armlægning om regionernes økonomi skudt i gang

ØKONOMI: Danske Regioner og regeringen har taget hul på de årlige økonomiforhandlinger. Ingen af parterne har dog lyst til at sætte cirkatal på væksten i regionernes budget til næste år.

Formanden
og næstformanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) og Jens Stenbæk (V), var torsdag til det første officielle forhandlingsmøde i Finansministeriet om
regionernes økonomi i 2017.
Formanden og næstformanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) og Jens Stenbæk (V), var torsdag til det første officielle forhandlingsmøde i Finansministeriet om regionernes økonomi i 2017.Foto: Uffe Weng/Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvor meget skal regionernes sundhedsbudget på omkring 105 milliarder kroner stige i 2017? Det spørgsmål tog finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), sundhedsminister Sophie Løhde (V) og Danske Regioners formand Bent Hansen (S) i går officielt hul på at diskutere til forhandlingerne om næste års regionale økonomi.

Sidste år bevilligede regeringen 2,4 milliarder ekstra til hele sundhedsområdet i 2016, hvilket er et af de største løft i bevillinger til området siden højkonjunkturen i nullerne. Efter mødet kunne Bent Hansen dog ikke løfte sløret for, om han tror, at man i sundhedsvæsnet i 2017 skal belave sig på en mindre stigning end året før.

”Vi er slet ikke gået så langt ned i detaljerne endnu. Vi har talt om, hvilke emner vi nu skal forhandle videre om. Vi har slet ikke drøftet tal,” sagde Bent Hansen.

Løhde: Munter stemning
Samme besked kom fra Sophie Løhde, da hun kort efter også kom ud af Finansministeriets berømte glasdør.

”Vi har udvekslet de temaer, som vi nu kan gå i dybden med. Der har været en god stemning, den har næsten været munter noget af tiden,” forsikrede Sophie Løhde.

Bent Hansen slog forleden i Altinget fast, at regionerne har brug for flere penge til at indfri regeringens ambitioner på kræftområdet og til at indkøbe nyt udstyr - samt at renovere de bygninger, der ikke er en del af de nye supersygehuse.

LÆS: Regioner i krig mod statslige puljer

Forhandlingerne ventes at være afsluttet inden sommerferien.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Hansen

Bestyrelsesformand, Grenaa Havn., fhv. regionsrådsformand (S), Midtjylland og formand for Danske Regioner
cand.mag. i historie og samfundsfag (Aarhus Uni. 1976)

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00