Arne Melchior er død

DØDSFALD: Den tidligere trafikminister og medstifter af Centrum-Demokraterne Arne Melchior er død.

Den tidligere trafikminister og medstifter af Centrum-Demokraterne Arne Melchior er død.

Det skriver Ritzau på baggrund af oplysninger fra hans efterladte.

Arne Melchior blev 91 år gammel.

I lighed med sin medstifter Erhard Jakobsen var han oprindeligt medlem af Socialdemokratiet, som de begge brød med i 1973.

Han var trafikminister under Schlüter fra 1982 til 1986 og siden minister for kommunikation og turisme i Poul Nyrup Rasmussens firkløverregering fra 1993 til 1994.

Arne Melchior var formand for Udenrigspolitisk Nævn og CD's udenrigspolitiske ordfører i perioderne 1990-1993 og 1994-2001. Han blev dog i 2001 udsat for skarp intern kritik efter at have forsvaret udtalelser fra Israels daværende ambassadør, der kunne tolkes som accept af tortur. Det førte til krav om, at Melchior overlod posten i Udenrigspolitisk Nævn til CD-leder Mimi Jakobsen.

Det førte til en hidsig konflikt, hvor Melchior i efteråret 2001 endte med at forlade CD's folketingsgruppe i protest. Konflikten blev optrappet, da CD's forretningsudvalg som straf ville ekskludere ham.

Striden blev overhalet af valget i november 2001, hvor CD røg ud af Folketinget. Partiet manglede kun en håndfuld stemmer, og det var den almindelige opfattelse, at Melchior kunne have skaffet de sidste stemmer til partiet, hvis han havde fået mulighed for at stille op igen. CD blev siden opløst.

De seneste år har der været ret stille om Melchior, men han har dog enkelte gange vist sig på sin gamle arbejdsplads i Folketinget.

Arne Melchior stedes til hvile mandag 26. september klokken 14 på Mosaisk Vestre Begravelsesplads.

,

Forrige artikel Vælgerne vildt uenige om linjen under Mette F. Vælgerne vildt uenige om linjen under Mette F. Næste artikel Mogens Lykketoft genopstiller ikke Mogens Lykketoft genopstiller ikke