Arnfeldt og Sohn skal være lobbyister

JOBSKIFTE: Tidligere særlig rådgiver Peter Arnfeldt og forhenværende minister Ole Sohn, der netop har sagt farvel til Folketinget, har begge fået nyt job som lobbyister.

Både Peter Arnfeldt og Ole Sohn har fået nyt job som lobbyist. Og så endda samme sted.

Peter Arnfeldt, som er tidligere spindoktor for blandt andet Troels Lund Poulsen, og Ole Sohn, som netop har forladt sin plads i Folketinget, er begge blevet tilknyttet virksomheden Public Affairs Group.

Om en uge flytter Peter Arnfeldt til New York, hvor han skal starte et kontor op, der bliver en forgrening af virksomheden. Her skal han varetage amerikanske interesser i stillingen som associeret partner.

”Det vil typisk være amerikanske selskaber, som har interesser i Danmark, eller omvendt danske selskaber med interesser i USA inden for public affairs-området,” siger han.

Og den tidligere spindoktor, der blev kendt i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts skattesag, hvor han var særlig rådgiver for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen, mener selv, at han kan tage mange erfaringer fra sin karriere i dansk politik med sig i det nye job.

”Jeg har været i fire forskellige ministerier siden 1990'erne, og jeg har arbejdet for tre forskellige partier, Radikale, Konservative og Venstre. Og det har givet et godt indblik i, hvordan det danske regulatoriske system fungerer, og hvordan indgangen til det er bedst mulig og mest optimal,” siger han.

Sohn: Kender erhvervslivet
Også Ole Sohn glæder sig til at blive en del af Public Affairs Group, hvor hans nye titel er senior advisor. Den tidligere kommunist, SF'er, vækst- og erhvervsminister og senest socialdemokratisk folketingsmedlem har siddet i Folketinget ind til valget blev udskrevet i maj, og allerede for 2,5 år siden besluttede han, at han ikke ville genopstille.

”Jeg har brugt tiden på at afvikle mine politiske aktiviteter og så småt begynde at forberede og bygge min nye tilværelse op,” siger Ole Sohn.

Han har allerede virksomheden Ole Sohn Consulting, og i sin nye stilling skal han hjælpe danske og udenlandske virksomheder med at etablere flere arbejdspladser. Han peger selv på, at han har opbygget et stort erfaringsgrundlag efter at have drevet selvstændig virksomhed gennem ti år.

”Jeg kender erhvervslivets rammebetingelser rimelig godt,” siger han og fortsætter:

"Jeg har et udbygget fundament for at kunne rådgive virksomheder, som har brug for råd til at kunne etablere nye virksomheder og udvide de aktiviteter, de har, både til gavn for virksomhederne, men også til gavn for jobskabelse og væksten i samfundet."

Kistestolt direktør
Ole Krog, der er administrerende direktør og partner i Public Affairs Group og tidligere direktør i blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening og DI, fortæller, at de sidste detaljer faldt på plads tirsdag. Han forklarer, at virksomheden har ansat Peter Arnfeldt og Ole Sohn, fordi de begge er fagligt dygtige og respekterede.

”Jeg er kistestolt og glad over mine to nye kolleger. Begge to er meget respekterede for deres faglighed, og de søger begge løsninger uden at skabe konflikter omkring sig,” siger Ole Krog.

Han peger på, at både Ole Sohn og Peter Arnfeldt har gode netværk og mange erfaringer med sig.

”Peter har først og fremmest vægt på strategisk kommunikation i politisk sammenhæng. Og så er Peter med sin fortid som kommunikations- og PA-mand i både Venstre, Konservative og Radikale og i Dong vældigt godt inde i virksomheds- og erhvervsbranchen, hvor vi har vores fokus,” siger Ole Krog.

Han peger samtidig på, at Peter Arnfeldt rent netværksmæssigt er stærkest på den blå side på den politiske skala, mens Ole Sohn ligger til den røde side.

”Ole har fra sin tid som vækst- og erhvervsminister fået en dybtgående indsigt i erhvervslivets forhold. Og han har også set en række problemer på det område, som kan og bør løses. Og så har han klart markeret interesse for erhvervslivets forhold i de senere år,” siger Ole Krog.

Peter Arnfeldt og Ole Sohn bliver nu blandt andet kolleger med den tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft, der blev hjemsendt under Thornings skattesag.

Forrige artikel Vraget V-politiker: Valgresultat må føre til selvransagelse Vraget V-politiker: Valgresultat må føre til selvransagelse Næste artikel Thorning repræsenterer Danmark til EU-topmøde Thorning repræsenterer Danmark til EU-topmøde