ATP forenkler organisationen og nedlægger direktørpost

PENSION: ATP gennemfører en organisationsændring for at skabe en mere enkel og gennemskuelig organisation. Som følge af den nye struktur nedlægger ATP et ledelseslag og deler administrationsforretningen op i to adskilte ansvarsområder. 

ATP er Nordens største administrationshus, og står for udbetalingen af to ud af tre velfærdskroner i Danmark. 
ATP er Nordens største administrationshus, og står for udbetalingen af to ud af tre velfærdskroner i Danmark. Foto: ATP
Anders Brønd Christensen

Ifølge ATP's direktør, Christian Hyldahl, er ATP's administrationsforretning "helt åbenlyst en succes", men der har alligevel været behov for at ændre på organisationens struktur.

Derfor har ATP i dag taget det første skridt til at forenkle organisationen og samtidig skabe mere gennemskuelighed i forhold til opgaver og beslutninger. 

Det oplyser ATP til Altinget. 

Ændringerne har til formål at fremtidssikre ATP, siger Christian Hyldahl:

”ATP’s administrationsforretning er helt åbenlyst en succes, og mange vil nok spørge, hvorfor vi så ønsker at lave noget om. Den nuværende organisationsstruktur har til fulde tjent sit formål, men er også et resultat af mange års knopskydning. Fremadrettet har vi brug for et andet udgangspunkt for den forsatte drift, og det er min klare vurdering, at vi bedst fremtidssikrer ATP og herunder administrationsforretningen ved at organisere os på en mere enkel og overskuelig måde.”

Ændringerne betyder, at ATP’s administrationsforretning fremadrettet bliver opdelt i to overordnede ansvarsområder, Udbetaling Danmark samt Pension, Sikring & Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. 

Fratrædelse og forfremmelser
Ændringerne betyder dog også, at ATP siger farvel til koncerndirektør og direktør for Udbetaling Danmark, Lilian Mogensen, da hendes direktørpost nedlægges for at fjerne et ledelseslag. 

Hun får dog rosende ord med på vejen af Christian Hyldahl, der takker hende for indsatsen:

”Jeg vil gerne takke Lilian Mogensen for hendes kæmpe indsats for ATP og for hendes utrættelige arbejde med at gøre hverdagen enklere for de borgere og virksomheder, som ATP er i berøring med. Administrationen af Udbetaling Danmark og de øvrige ordninger er særdeles velfungerende, hvilket vi også får bekræftet i vores løbende kundetilfredshedsmålinger. Vores fokus på god og effektiv administration vil blive videreført uforandret,” siger han til Altinget. 

ATP oplyser i samme ombæring, at vicedirektør Carsten Bodal forfremmes til ny koncerndirektør for Udbetaling Danmark, og at Anne Kristine Axelsson udnævnes fra vicedirektør til koncerndirektør for Pension, Sikring & Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

ATP er en selvejende institution, der blev oprettet af Folketinget i 1964 som et obligatorisk supplement til folkepensionen. Med en formue på 769 milliarder kroner er ATP Europas tredjestørste pensionsselskab. ATP-koncernen har 3.000 ansatte. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00