Om  
Pierre Collignon
Mette Østergaard
Tom Jensen

Berlingske udpeger ny chefredaktør

Berlingskes redaktionschef for Opinion, Pierre Collignon, er udnævnt som ny chefredaktør på Berlingske. Det sker dagen efter Berlingskes nuværende chefredaktør, Mette Østergaard, har annonceret sit skifte til Dansk Industri.

Pierre Collignon var fra 2012 til 2016 journalistisk chefredaktør på Jyllands-Posten, og tiltræder som chefredaktør på Berlingske efter seks år som debatredaktør.
Pierre Collignon var fra 2012 til 2016 journalistisk chefredaktør på Jyllands-Posten, og tiltræder som chefredaktør på Berlingske efter seks år som debatredaktør.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Agnes Ingeborg Weber Cortzen

Pierre Collignon bliver ny chefredaktør på Berlingske, og indtræder i chefredaktionen.

Det oplyser Berlingske i en pressemeddelelse.

Pierre Collignon overtager dermed posten efter Mette Østergaard, der 16. april annoncerede at hun forlader Berlingske for at blive direktør for public affairs, kommunikation, brand og marketing i Dansk Industri. 

Fra 1. maj udgøres Berlingskes chefredaktion derfor af Pierre Collignon, samt Tom Jensen, Berlingskes ansvarshavende chefredaktør.

"Jeg er meget glad for, at Pierre Collignon har sagt ja til at blive min kollega som chefredaktør på Berlingske. I de seneste seks år, hvor Pierre har været debatredaktør, har vi haft et fremragende samarbejde, og det glæder jeg mig til, at vi kan intensivere nu," udtaler Tom Jensen.

Foruden seks år som debatredaktør på Berlingske, har Pierre Collignon siddet i Jyllands-Postens chefredaktion, og udgav i 2018 bogen 'Tilbage til virkeligheden - kampen mod fake news, løgne og manipulationer'. 

Han er uddannet som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og fik i 2010 en MBA fra AVT Business School.

"Jeg har på Berlingskes debatredaktion arbejdet for, at vi kunne stå for en reflekteret borgerlighed og bidrage til en faktabaseret og redelig samfundsdebat. Nu vil jeg kæmpe for at skabe de bedst mulige vilkår for hele Berlingskes journalistiske produktion," udtaler Pierre Collignon.

Indtil der udpeges en ny, vil Pierre Collignon fortsat fungere som konstitueret debatredaktør. Han tiltræder som chefredaktør 1. maj.

Læs også

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pierre Collignon

Debatredaktør, Berlingske, formand, Bording Komiteen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1997)

Mette Østergaard

Public affairs- og kommunikationsdirektør, Dansk Industri
journalist (DJH 2006)

Tom Jensen

Ansv. chefredaktør, Berlingske
journalist (DJH 1990)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024