Bestyrelsesformand i Mærsk går af

UDSKIFTNING: Michael Pram Rasmussen fratræder sin post som bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk efter et historisk dårligt regnskab. Jim Hagemann Snabe overtager rollen.

Michael Pram Rasmussen (th) fratræder sin post som bestyrelsesformand i Mærsk.
Michael Pram Rasmussen (th) fratræder sin post som bestyrelsesformand i Mærsk.Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Michael Pram Rasmussen stopper som bestyrelsesformand i Mærsk efter 14 år på posten.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

”Min afgang fra A.P. Møller - Mærsk har intet at gøre med dagens regnskab. Det er det rigtige tidspunkt, og det er et ønske, jeg har,” siger Michael Pram Rasmussen til TV 2.

Han forlader dermed posten efter have siddet i bestyrelsen siden 1999 og som formand siden 2003.

Historisk dårligt regnskab
Meldingen kommer samme dag, som selskabet har præsenteret et regnskab med et underskud på 13,2 milliarder kroner. Underskuddet er det største i selskabets levetid, og det sker efter store nedskrivninger i olieforretningerne.

Til at overtage formandsposten har bestyrelsen udpeget 51-årige Jim Hagemann Snabe, som for nylig blev kørt i stilling som formand for den store tyske virksomhed Siemens.

Foruden Mærsk sidder Jim Hagemann Snabe i bestyrelserne for B&O, Allianz og SAP, hvor han har været topchef i sidstnævnte.

”At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk A/S er en overordentlig stærk virksomhed med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring,” siger Jim Hagemann Snabe i en pressemeddelelse.

Så sent som i sommer skiftede Mærsk ud i ledelsen. Her blev Søren Skou indsat som ny administrerende direktør efter Nils Smedegaard Andersen, der havde siddet på posten i otte og et halvt år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jim Hagemann Snabe

Formand, Siemens AG
cand.merc. (Handelshøjskolen i Aarhus. 1989), adj. professor, CBS

Michael Pram Rasmussen

Formand, Semler Holding og Falsled Kro, i bestyrelsen for Arp-Hansen
cand.jur. (Københavns Uni. 1980)

0:000:00