Birgitte Hansen forstår, hvordan politik og presse kan tage rampelyset i ministerier: "Men jeg forstår også, hvor meget der er for Rigsrevisionen at gøre"

Som ny rigsrevisor vil Birgitte Hansen gøre sit for at holde ministerier op på, at politiske aftaler og reformer bliver omsat til handling i virkeligheden. Og så har hun to myter, hun håber at få ryddet af vejen. Læs interview med Danmarks nye rigsrevisor. 

“Allerede inden for den første uge har jeg beskæftiget mig med alle tunge dele af staten. Det burde selvfølgelig ikke overraske, men det gør mig faktisk helt euforisk,” fortæller ny rigsrevisor, Birgitte Hansen.
“Allerede inden for den første uge har jeg beskæftiget mig med alle tunge dele af staten. Det burde selvfølgelig ikke overraske, men det gør mig faktisk helt euforisk,” fortæller ny rigsrevisor, Birgitte Hansen.Foto: Helga Theilgaard
Sine Riis Lund

Som styrelsesdirektør var Birgitte Hansen med det samme i defensiven, da Rigsrevisionen i 2018 bankede på Undervisningsministeriets kontorer.

Statens vagthund ville undersøge, om ministeriet gjorde tilstrækkeligt for at sikre, at flest mulige elever i folkeskolen aflagde de obligatoriske 9. klasseprøver.

“Skal Rigsrevisionen beskæftige sig med det? Det er jo kommunernes opgave. Det er ikke vores bord.”

Birgitte Hansen smiler, da hun fra sin nye arbejdsplads, genfortæller sin og Undervisningsministeriets reaktion på besøget fra Rigsrevisionen.

“Den oplevelse tænker jeg meget tilbage på. Hvor defensive vi startede med at være. Alle de forsvarsmekanismer, der gik i gang.”

Nu sidder hun på den anden side af bordet med blot en uges anciennitet som rigsrevisor.

Et job, hun med det samme vidste, at hun ville gå efter, da hun som departementschef i Børne- og Undervisningsministeriet i efteråret hørte, at stillingen ville blive ledig. 

“Jeg var ikke det mindste i tvivl. Jeg havde et job, som jeg var glad for, men det at være rigsrevisor er noget unikt, og jeg tror, det passer godt til mig.”

Altinget har mødt Birgitte Hansen til en snak om nyt job, gamle erfaringer, myter og ydmyghed som ledelseskvalitet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00