Bobler: Pernille Skipper (EL) - Til kamp for bedre uddannelse

PORTRÆT: Pernille Skipper stiller op til Folketinget for Enhedslisten på Fyn, hvor hun er nummer ét på partilisten. Dermed ser det ud til at den 26-årige tidligere studenterpolitiker bliver valgt ved det kommende valg, hvis Enhedslisten får fem mandater. På tinge vil hun arbejde for et bedre uddannelsessystem.

Hvis vores uddannelsessystem skal have en fremtid, skal vi have en ny regering - og den skal lytte til lærere og studerende, når vi begynder genopbygningen.

Pernille Skipper (EL)
Folketingskandidat
Fakta
CV
Medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse siden 2009
Uddannet BA i jura i 2008.
Næstformand for Studenterrådet ved Københavns Universitet fra 2006 til 2007
Medlem af ledelsen i Socialistisk Ungdomsfront fra 2004 til 2005
Medlem af bestyrelsen for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) fra 2001 til 2004
Formand for elevrådet på Aalborghus Gymnasium og formand for DGS-Nordjylland fra 2001 til 2003.

På trods af sine kun 26 år har Pernille Skipper allerede en hel del politisk erfaring.

Det har hun både gennem det ungdomspolitiske arbejde i Socialistisk Ungdomsfront og sit studenterpolitiske engagement hos Studenterrådet ved Københavns Universitet og i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Som spidskandidat i Fyns Storkreds er der stor sandsynlighed for, at hun bliver medlem af Folketinget efter det kommende valg.

Vil 'genopbygge' uddannelsessystemet
Med sin studenterpolitiske baggrund er uddannelsesområdet et helt centralt fokus for Skipper. På sin hjemmeside giver hun klart udtryk for, at der er brug for en genopbygning af det ellers velfungerende danske uddannelsessystem, efter at VK-regeringen siden 2001 har tæret på det:

"Nedskæringer, fokus på konkurrence og individualisering har haft store konsekvenser. Hvis vores uddannelsessystem skal have en fremtid, skal vi have en ny regering - og den skal lytte til lærere og studerende, når vi begynder genopbygningen."

Vil have mere i skat fra de rige
Foruden det uddannelsespolitiske lægger Pernille Skipper særlig vægt på arbejdsmarkedspolitikken. Ledigheden skal holdes nede ved at hæve skatterne for de rigeste. De indtægter kan staten så bruge til at opretholde en stærk offentlig sektor, så der fortsat er brug for mange offentligt ansatte.

Hun mener grundlæggende, at det er de rige, der slipper for billigt i skat. Derfor skal selskabsskatterne hæves, og der skal indføres en skat på spekulationer.

Skipper er desuden meget interesseret i strafferet og udlændingeret, og det er da også det, hun fokuserer på i sine jurastudier, der i 2008 forsynede hende med en bachelorgrad.

Dokumentation
PORTRÆTSERIE: Rygter om et snarligt folketingsvalg har længe floreret i gangene på Christiansborg. Uanset hvornår valget kommer, betyder det politisk entré på den store nationale scene for en række mere eller mindre uprøvede parlamentarikere. Altinget.dk sætter med denne portrætserie fokus på de mest sandsynlige og interessante nye ansigter på tinge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00