Bødskov om EU-Kommissionens skattely-anbefalinger: Det har vi vanskeligt ved at forstå

SAMRÅD: Skatteministeren har vanskeligt ved at forstå, at EU-kommissionen pludselig kom med skattely-anbefalinger, som afviger fra regeringens fortolkning af EU-lovgivningen. Men nu vil regeringen undersøge, hvor langt man kan gå i kampen mod skattely.

”Når vi ser sådan noget her fra EU-Kommissionen, må vi spørge, 'øh, hvad er det?”

Skatteminister Morten Bødskov og resten af regeringens blev noget overraskede, da EU-Kommissionen tilbage i juli udsendte anbefalinger til, hvornår man bør undgå at give statsstøtte til selskaber i skattely.

Det fortalte skatteministeren på et samråd i skatteudvalget onsdag.

I anbefalingen fremgår det, at langt flere virksomheder bør nægtes adgang til statsstøtte, end det som regeringen har regnet med.

For i Danmark har embedsværket fortolket lovgivningen og EU-rettens praksis markant mere snævert, så færre selskaber nægtes statsstøtte på baggrund af deres relation til de lande, der optræder på EU’s såkaldt sorte liste over skattelylande.

Ingen signaler fra EU-Kommissionen på forhånd
Men ifølge regeringen har der ikke været indikationer fra Kommissionen til regeringens EU-eksperter om, at Danmark kunne gå længere, og det vakte undren, da anbefalingerne blev sendt ud den 14. juli:

”Vi har lidt vanskeligt ved at forstå, at det her lige pludselig kommer, når man har været i dialog med EU-Kommissionen i maj og juni om vores egen fortolkning, hvor der, som jeg forstår det, ikke har været noget signal om, at der ville komme noget a la det her. Så er det lidt vanskeligt,” sagde Bødskov på samrådet.

Bødskov kunne dog meddele, at de ser positivt på de nye anbefalinger fra Kommissionen, og at man undersøger, om man kan gå endnu længere inden for EU-lovgivningen i sin kamp mod skattely:

”Hvis det giver nogle åbninger, så forfølger vi dem,” sagde Bødskov på samrådet.

Forrige artikel Ny analyse: Flere og flere fra eliten fravælger folkeskolen Ny analyse: Flere og flere fra eliten fravælger folkeskolen Næste artikel Claus Hjort Frederiksen trækker sig som formand for efterretningsudvalg Claus Hjort Frederiksen trækker sig som formand for efterretningsudvalg