Bødskov sår tvivl om CO2-afgift: Regner med beslutning i 2022

KLIMA: ”Motoren” i den grønne omstilling er ”sat i gear” med regeringens bud på en grøn skattereform. Sådan lyder det fra skatteminister Morten Bødskov (S), som holder idéen om en ensartet CO2-afgift ud i strakt arm.

Danmark bevæger sig ”gradvist” i retning af en mere ensartet beskatning af CO2-udslip med regeringens længe ventede udspil til en grøn skattereform.

Men først tidligst i 2022 vil det være muligt at træffe en endelig beslutning om, hvorvidt der skal indføres en generel og ensartet CO2-afgift over alt i økonomien.

Sådan lyder det fra skatteminister Morten Bødskov (S), som side om side med klimaminister Dan Jørgensen (S) præsenterede regeringens bud på ”første etape” af en grøn skattereform mandag formiddag.

”Vi bevæger os i retning af en ensartet beskatning af CO2, men ingen ved, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Derfor er det noget, vi i regeringen er ved at udrede for at få et grundlag for at kunne træffe en beslutning,” siger skatteministeren, da Altinget taler med ham mandag eftermiddag.

Vil ikke love ensartet CO2-afgift
Selve grundlaget for næste fase af en grøn skattereform er blandt andet, at det skal være muligt at måle CO2-aftrykket fra den enkelte landbrugsbedrift, uddyber Morten Bødskov. 

Hvornår forventer du at kunne rulle næste etape ud?

”Der er nu sat et arbejde i gang for at finde ud af, hvordan man kan måle den enkelte bedrifts CO2-aftryk. Og når det er klar, så er vi jo tættere på en diskussion af, hvordan landbruget kommer til at bidrage mere til den grønne omstilling,” siger Morten Bødskov og tilføjer:

"Jeg forventer, at udredningen af et beskatningsniveau for landbruget vil være klar i 2022. Og når vi er tættere på at have det på plads, så er der jo mulighed for at beslutte, hvorvidt vi så skal vælge en egentlig ensartet CO2-afgift, eller om vi ikke skal gøre det." 

Så regeringen har ikke lagt sig fast på, om I selv ønsker at arbejde hen mod en ensartet CO2-afgift?

”Vi bevæger os i retning af en ensartet beskatning af CO2, men ingen ved, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Derfor er det noget, vi i regeringen er ved at udrede for at få et grundlag for at kunne træffe en beslutning.”

Læs den fulde artikel med uddybende kommentarer fra skatteministeren og støttepartiernes reaktioner på Altinget: energi & klima

,

Forrige artikel Tidligere minister bliver ny direktør i Dansk Svømmeunion Tidligere minister bliver ny direktør i Dansk Svømmeunion Næste artikel Efter minksagen søgte Mette Frederiksen tilbage til sit gamle netværk Efter minksagen søgte Mette Frederiksen tilbage til sit gamle netværk