Bombesagen mod Skat udløser fængselsstraffe til to mænd

DOM: To mænd er kendt skyldige i bombesagen mod Skattestyrelsen. De får fængselsstraffe på henholdsvis fire og fem år.

Københavns Byret har kendt to svenske mænd på 23 år og 24 år skyldige i at stå bag eksplosionen mod Skattestyrelsens bygning i København.

Det skriver DR.

Mændene, Nurettin Nuray Syuleyman og Zacharias Tamer Hamzi, får fængselsstraffe på henholdsvis fire og fem år og bliver udvist af Danmark for bestandig.

Anklagemyndigheden havde argumenteret for syv års fængsel til mændene og havde henvist til en terrorbestemmelse, der åbnede for forhøjet straf, fordi anklagemyndigheden mente, at mændene havde udført en terrorlignende handling.

I Københavns Byret var dommeren, Kirsten Schmidt, og de to domsmænd enige om straffene til mændene.

"Ved straffastsættelsen har retten taget hensyn til, at den ene af de tiltalte, som anbragte og antændte bomben, havde en aktiv rolle, mens den anden tiltalte fungerede som chauffør," sagde retsformanden.

Mændenes forsvarsadvokater har endnu ikke oplyst, hvorvidt mændene vil anke dommen.

Eksplosionen skete sidste år den 6. august klokken 22.14. Bomben forvoldte skader på Skattestyrelsens bygning for 6,2 millioner kroner og førte til, at styrelsen sendte sine medarbejdere hjem i to dage.

Politiet efterforskede efter eksplosionen de to mænd, fordi de den 6. august om aftenen kørte fra Malmø til Skattestyrelsens bygning i København. Overvågningsbilleder og telemastoplysninger kortlagde bilens færden, mens et videokamera viste, at en mand kort før gerningstidspunktet steg ud af bilens passagersæde.

Manden bar en sølvfarvet genstand, som, mente anklagemyndigheden, var bomben, der raserede styrelsen. Tekniske undersøgelser af bilen har vist spor af sprængstoffer på sæder, rat, gearstang samt indvendige og udvendige håndtag.

Mændene har under retssagen erkendt, at de 6. august var i bilen og kørte til København. Den 23-årige mand har forklaret, at de var i København for at spise, mens den 24-årige har oplyst, at de ville købe hash på Christiania.

Politiet og anklagemyndigheden har forgæves forsøgt at klarlægge mændenes motiv.

Forrige artikel Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen mundbind i Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen mundbind i "særlige situationer" Næste artikel Konservative afviser at have givet næse til kulturministeren Konservative afviser at have givet næse til kulturministeren