LA klar til at genåbne forhandlinger om vederlag og ministerpension

BORGERFORSLAG: Under lovbehandlingen af borgerforslaget om ministerpension udtrykte Liberal Alliance ærgrelse over, at partierne ikke i sin tid fulgte Vederlagskommissionens anbefalinger til fulde. Derfor åbner partiet op for forhandlinger, hvis de øvrige partier er villige.

Torsdag blev borgerforslaget om at afskaffe ministerpension og pension til ministerbørn 1. behandlet i Folketingssalen efter på rekordtid at have opnået de påkrævede 50.000 underskrifter.
 
Selve forslaget kunne ikke opnå den store opbakning blandt partierne. I salen udtrykte flere ordførere derimod forståelse for, at borgerforslaget har kunnet opnå så stor opbakning på så kort tid.
 
”Når borgerforslag når den fornødne opbakning, så kan det være affødt af fejltolkninger, misundelse, politikerlede eller andet. Det kan være svært at sige, men opbakningen er her i hvert fald. Derfor skal vi også tage det alvorligt, at der ligger en opfattelse i befolkningen af, at noget er urimeligt,” sagde Leif Mikkelsen (LA) fra talerstolen.
 
Vederlagskommissionen kan genforhandles
Selvom Liberal Alliance står bag den indgåede aftale om vederlagskommissionen, benyttede ordføreren anledningen til at kritisere, at partierne ikke fulgte anbefalingerne til dørs, da de i sin tid forhandlede en ny aftale om aflønning af de folkevalgte på plads. Derfor åbnede han også op for at se på ændringer.
 
”Det var en fejl, at man ikke tog anbefalingerne for pålydende og gennemførte dem til fulde. Det er måske også forkert, at vi selv vedtager vores egne regler. Det har måske været medvirkende til den opfattelse af ubalance, vi ser i befolkningen,” sagde han.
 
Det var en erklæring, som blandt andet Radikale Venstre og Alternativet kunne bakke op om. Josephine Fock (ALT) benyttede lejligheden til at spørge LA-ordføreren, om partiet ville være indstillet på at genoptage forhandlinger om Vederlagskommissionen, eventuelt efter et kommende valg. Dertil kunne Leif Mikkelsen (LA) bekræfte, at det er en overvejelse, partiet vil være åben for.
 
”Vi står selvfølgelig ved den aftale, der er. Men vi kunne sagtens være med på at forfølge Vederlagskommissionen i højere grad, hvis ellers de partier, vi indgår i stemmeaftaler med, er indstillet på dette,” sagde han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Josephine Fock

Fhv. politisk leder, Alternativet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)

Leif Mikkelsen

Fhv. landsformand (LA), fhv. MF (V og LA), gruppeformand & medlem af Folketingets Præsidium
landmand (Asmildkloster Landbrugsskole 1973)

0:000:00