Analyse af 
Rasmus Dahl Løppenthin

Boykot-diskussion om OL i Paris risikerer at blive en møgsag for DIF og kulturministeren

Boykot-diskussion er blevet aktuel igen efter IOC har åbnet for, at russiske atleter kan deltage ved legene i Paris. Sagen kan blive særdeles besværlige for både DIF-formand og kulturministeren.

Kulturministeren har afvist boykot af OL i Paris, men diskussionen vil blive massiv, hvis russiske atleter ender med at deltage.
Kulturministeren har afvist boykot af OL i Paris, men diskussionen vil blive massiv, hvis russiske atleter ender med at deltage.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Så begyndte den igen. Boykot-diskussionen op til en stor sportsbegivenhed med dansk deltagelse.

Vi tog en omgang med debatten inden vinter-OL i Kina, og adskillige omgange med fuld skrue op til VM i Qatar.

Nu drejer boykot-samtalen sig om det kommende OL i Paris i 2024. Og den kan meget hurtigt udvikle sig til en besværlig sag for både DIF-formand Hans Natorp og kulturminister Jakob Engel-Schmidt.

Ikke fordi de danske sportsfans på sociale medier har noget imod franskmændene. Men fordi IOC med den tyske præsident Thomas Bach i spidsen har vedtaget, at man nu arbejder for at få russiske atler med til legene under neutralt flag.

Ukrainerne har allerede meldt ud, at hvis beslutningen bliver ført ud i livet, så bliver de væk. Flere andre østeuropæiske lande med grænse til Rusland har sendt signaler på samme frekvens.

Danmark kritiserer beslutningen, men afviser boykot.

"Det her har ikke noget med atleterne at gøre, og vores atleter skal heller ikke trækkes ind som noget, vi truer med at bruge som et politisk våben eller til politiske manifestationer. Det er jo netop det, vi anklager Rusland for at gøre," sagde DIF-formand Hans Natorp til Altinget i januar.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) er på samme linje.

"Vi bør ikke tage danske atleter som gidsler i en politisk kamp. For det er en meget stor begivenhed for dem," sagde han til DR i sidste uge.

0:000:00