Om  
Britta Thomsen

Britta Thomsen modtager ligestillingspris

Tidligere medlem af EU-Parlamentet Britta Thomsen modtager i dag Dansk Kvindesamfunds Mathildepris for sit vedholdende og store arbejde for kvinders rettigheder i Danmark såvel som i Europa.

Sara Ridder

Dansk Kvindesamfund har siden 1970 uddelt Mathildeprisen til en person eller organisation, der har været med til at fremme ligestilling mellem kvinder og mænd.

Prisen går i år til Britta Thomsen for hendes vedholdende og visionære arbejde for ligestilling i EU. Forkvinde i Dansk Kvindesamfund, Lisa Holmfjord, begrunder det således:


”Britta Thomsen har i den grad formået at udfordre vores opfattelse af Danmark som et foregangsland inden for ligestilling. Hun kalder os provinsielle, når det handler om kendskab til substansen i ligestilling, og jeg mener, det er både nødvendigt og modigt, når kvindesagsforkæmpere som Britta Thomsen rusker op i vores selvtilfredshed, så vi ikke hviler og falder i søvn på laurbærrene. Vi kan takke Thomsen for, at vi i dag har et Ligestillingsinstitut, og andre lande i EU har også i stor udstrækning haft glæde af hendes arbejde, der har sat nye standarder inden for ligestilling. 

Britta Thomsen har været med til at lovgive om kvoter til bestyrelser og været med til at vedtage love, der beskytter den vandrende kvindelige arbejdskraft, så de kan blive beskyttet imod partnervold,” lyder det fra Lisa Holmfjord.

Prisen blev overrakt i Dome of Visions, og anerkendelsen for ligestillingsarbejdet betyder meget for Britta Thomsen:

”Mathildeprisen betyder rigtig meget for mig. Ligestillingskampen har været anderledes end mit andet arbejde i Parlamentet. Ligestilling skiller vandene, og det er ikke altid lige populært at arbejde med ligestilling, og derfor betyder det meget at få opbakning i form af Mathildeprisen,” fortæller Britta Thomsen, der har siddet i Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne fra 2004 til 2014 og i dag er selvstændig konsulent og adjungeret professor på CBS.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Britta Thomsen

Fhv. MEP (S) 2004-2014, i bestyrelsen for EU's agentur for energi (ACER)
cand.mag. i historie og portugisisk (Aarhus Uni. 1983)

0:000:00