Carl Holst forlader politik

FARVEL: Den tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) har valgt ikke at genopstille ved næste folketingsvalg. Årsagen er et ønske om bedre balance mellem arbejds- og privatliv, forklarer han.

Den mangeårige Venstremand Carl Holst har besluttet, at han ikke vil genopstille til næste folketingsvalg.
Den mangeårige Venstremand Carl Holst har besluttet, at han ikke vil genopstille til næste folketingsvalg.Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Venstre må sige farvel til endnu et folketingsmedlem, som nu stopper i dansk politik.

Denne gang er der tale om den tidligere forsvarsminister og nuværende ordfører Carl Holst (V). Han har valgt, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg, der skal finde sted inden juni næste år.

Årsagen er, at han vil have en bedre balance mellem sit privat- og arbejdsliv, skriver Avisen Danmark.

”Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg har en bedre balance mellem arbejdsliv, familieliv og venskaber,” siger Carl Holst til avisen.

”Jeg fortryder ingenting. Jeg har været fuldt ud bevidst om mine valg. Jeg kan bare konstatere, at når man tager et valg, så tager man også et fravalg, og nu vælger jeg noget andet til, et liv uden for det offentlige og det politiske,” tilføjer han.

Stod klar til folketingsvalg
Carl Holst blev i sommeren 2015 udpeget som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. En stilling, han bestred i blot 93 dage.

Inden Carl Holst blev valgt til Folketinget, var han formand for Region Syddanmark. En post, han havde haft siden regionernes dannelse i 2006, og inden da havde han været amtsborgmester i Sønderjyllands Amt siden 2000.

Fortiden som regionsformand endte med at spænde ben for hans ministerjob, da han i samme efterår fik kritik for, at han stod til at få et års eftervederlag fra regionen, samtidig med at han modtog løn som folketingsmedlem og minister.

Carl Holst besluttede sig dog for at frabede sig en del af eftervederlaget.

Senere samme efterår blev han beskyldt for at have misbrugt offentlige midler i sin personlige valgkamp, hvilket var årsag til, at han i slutningen af september 2015 trak sig som minister.

Efter at have været mere eller mindre væk fra det offentlige spotlys grundet en tre måneders orlov fra Folketinget, meldte Carl Holst sig i april sidste år klar til endnu en gang at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg, eftersom Rigsadvokaten havde afgjort, at der ikke var grundlag for at rejse en straffesag mod den tidligere formand for Region Syddanmark.

Uklart, hvad Holst nu skal
Men nu har den tidligere formand for Venstre Ungdom og amtsborgmester i Sønderjyllands Amt altså valgt, at han ikke ønsker at repræsentere partiet ved det kommende folketingsvalg.

Hvad Carl Holst fremover skal lave, er endnu uvist. Han meddeler dog, at han har i sinde at blive siddende i Folketinget, hvor han er familie-, kirke-, kommunal-, social- samt råstofs- og undergrundsordfører, frem til næste valgperiode.

Dokumentation

Blå bog – Carl Holst: 

Født 29. april 1970 i Rødding. 

Søn af højskolelærer og fhv. medlem af Folketinget Peter Holst.

Gift med Lone Holst. Sammen har parret tre børn. 

Uddannet lærer fra Haderslev Statsseminarium, 1996.

1996-2000: Lærer ved Povlsbjerg Skole i Vojens 

Politisk: 
Folketingsmedlem for Venstre i Sydjyllands Storkreds fra 18. juni 2015. 

Kandidat for Venstre i Esbjerg Omegnskreds fra 2014. 

Juni 2015-september 2015: Forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde

Tillidshverv: 

  • Medlem af Venstres hovedbestyrelse fra 1992 
  • Medlem af forretningsudvalget fra 2010. 
  • Formand for Venstres Ungdom 1993-1995. 
  • Medlem af Sønderjyllands Amtsråd 1994-2006. 
  • Amtsborgmester i Sønderjyllands Amt 2000-2006. 
  • Formand for Team Danmark 2004-2012. 
  • Regionsrådsformand i Region Syddanmark 2006-2015. 
  • Næstformand i Danske Regioner 2010-2015. 
  • Medlem af bestyrelsen for Grundtvig Centret fra 2017.

- Fakta fra ft.dk


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

0:000:00