Carl Holst forlader politik

FARVEL: Den tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) har valgt ikke at genopstille ved næste folketingsvalg. Årsagen er et ønske om bedre balance mellem arbejds- og privatliv, forklarer han.

Venstre må sige farvel til endnu et folketingsmedlem, som nu stopper i dansk politik.

Denne gang er der tale om den tidligere forsvarsminister og nuværende ordfører Carl Holst (V). Han har valgt, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg, der skal finde sted inden juni næste år.

Årsagen er, at han vil have en bedre balance mellem sit privat- og arbejdsliv, skriver Avisen Danmark.

”Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg har en bedre balance mellem arbejdsliv, familieliv og venskaber,” siger Carl Holst til avisen.

”Jeg fortryder ingenting. Jeg har været fuldt ud bevidst om mine valg. Jeg kan bare konstatere, at når man tager et valg, så tager man også et fravalg, og nu vælger jeg noget andet til, et liv uden for det offentlige og det politiske,” tilføjer han.

Stod klar til folketingsvalg
Carl Holst blev i sommeren 2015 udpeget som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. En stilling, han bestred i blot 93 dage.

Inden Carl Holst blev valgt til Folketinget, var han formand for Region Syddanmark. En post, han havde haft siden regionernes dannelse i 2006, og inden da havde han været amtsborgmester i Sønderjyllands Amt siden 2000.

Fortiden som regionsformand endte med at spænde ben for hans ministerjob, da han i samme efterår fik kritik for, at han stod til at få et års eftervederlag fra regionen, samtidig med at han modtog løn som folketingsmedlem og minister.

Carl Holst besluttede sig dog for at frabede sig en del af eftervederlaget.

Senere samme efterår blev han beskyldt for at have misbrugt offentlige midler i sin personlige valgkamp, hvilket var årsag til, at han i slutningen af september 2015 trak sig som minister.

Efter at have været mere eller mindre væk fra det offentlige spotlys grundet en tre måneders orlov fra Folketinget, meldte Carl Holst sig i april sidste år klar til endnu en gang at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg, eftersom Rigsadvokaten havde afgjort, at der ikke var grundlag for at rejse en straffesag mod den tidligere formand for Region Syddanmark.

Uklart, hvad Holst nu skal
Men nu har den tidligere formand for Venstre Ungdom og amtsborgmester i Sønderjyllands Amt altså valgt, at han ikke ønsker at repræsentere partiet ved det kommende folketingsvalg.

Hvad Carl Holst fremover skal lave, er endnu uvist. Han meddeler dog, at han har i sinde at blive siddende i Folketinget, hvor han er familie-, kirke-, kommunal-, social- samt råstofs- og undergrundsordfører, frem til næste valgperiode.

Forrige artikel Mænd sidder på Folketingets EU-politik: Mænd sidder på Folketingets EU-politik: "Det ligger mest til mænd at fordybe sig i sådan noget" Næste artikel Dagens overblik: Kulturminister afviser mindre støtte til dansk mindretal Dagens overblik: Kulturminister afviser mindre støtte til dansk mindretal