Chefredaktører forlader BT efter sammenlægning

MEDIER: BT's chefredaktører Olav Skaaning Andersen og Karl Erik Stougaard forlader BT efter avisens sammenlægning med Metroxpress.

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Cecilie Gormsen

Både ansvarshavende chefredaktør Olav Skaaning Andersen og chefredaktør Karl Erik Stougaard forlader BT. Det oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Afskeden med chefredaktionen kommer i forbindelse med nyheden om, at BT og Metroxpress slår sig sammen. Også ledere på Metroxpress fratræder, og Berlingskes administrerende direktør Mette Maix takker alle de ledere, som nu forlader de to medier.

”De har arbejdet hårdt og med stor passion for at skabe nogle af branchens stærkeste mediebrands. Når en konsolidering som denne sker, er det desværre uundgåeligt, at gode kolleger bliver nødt til at forlade virksomheden,” siger Mette Maix i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Jeg vil gerne takke dem for den store arbejdsindsats, de har leveret for BT og Metroxpress.”

Nyt BTMX
Fredag formiddag blev det offentliggjort, at BT og Metroxpress slår kræfterne sammen i et nyt selskab, der kommer til at hedde BTMX. Det nye selskab bliver et koncernselskab under Berlingske Media, som ejer 70 procent af selskabet, mens Metroxpress ejer de resterende 30 procent.

Sammenlægningen sker, fordi det ifølge Mette Maix simpelthen giver god mening for både læsere, annoncører og som forretning.

”Sammen har de to titler en enorm rækkevidde med over 600.000 daglige avislæsere, og digitalt er de i kontakt med over 2,5 millioner danskere hver måned. Den rækkevidde forventer vi at øge yderligere,” siger Mette Maix.

Begge medier vil udkomme, som man kender dem i dag, men redaktionerne flyttes sammen til én fælles redaktion, som kan levere kvalitetsindhold til begge medier på alle platforme. Ambitionen er, at BTMX skal udgive landets mest læste aviser – både på print og digitalt.

Jens Grund rykker fra Berlingske
Direktør for det nye selskab bliver Thomas Raun, som i dag er administrerende direktør for MX, og han indtræder samtidig i Berlingske Medias ledelsesgruppe. Jens Grund, som er en af Berlingskes to chefredaktører, er konstitueret som ansvarshavende chefredaktør for BTMX og vil sammen med Jonas Kuld Rathje, tidligere chefredaktør for MX, udgøre den redaktionelle ledelse.

Jens Grund fortæller, at fokus indtil årsskiftet vil være på at integrere de to selskaber, etablere en fælles redaktion og få IT-systemer og drift til at spille sammen

”I starten af 2017 vil læserne begynde at bemærke de første forbedringer i vores medieprodukter, og hen over foråret vil vi skabe de fornyelser af printmedier og digitale medier, som vil sikre os en plads som landets mest læste avishus,” siger Jens Grund.

Olav Skaaning Andersen har været chefredaktør på BT siden 2010, mens Karl Erik Stougaard kom til i sommeren 2015.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Grund

Prorektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, fhv. chefredaktør, Berlingske og B.T.
journalist (DJH 1991), cand.phil. i dansk (Aarhus Uni. 1987)

Mette Maix

Adm. direktør i Rosendahl, fhv. adm. direktør, Flying Tiger Copenhagen
cand.negot. (SDU 1994)

0:000:00