Om  
Christian Sagild

Christian Sagild forlader Danske Bank og kritiserer regelsæt

Den tidligere Topdanmark-topchef Christian Sagild har som følge af karrierekonflikt valgt at træde ud af Danske Banks bestyrelse. Han opfordrer til, at Finanstilsynet lemper krav og regelsæt.

Ghita Nidam Møller

Christian Sagild har siddet ved bordet i Danske Banks bestyrelse siden begyndelsen af 2019, men nu forlader han selskabet efter overvejelser om bestyrelsespladsens begrænsninger for sin karriere.

Det skriver Børsen.

Christian Sagilds exit skyldes, at rollen som bestyrelsesmedlem skaber konflikt og begrænsninger for hans karriere ved siden af banken. Det gælder eksempelvis muligheden for at sidde i flere bestyrelser og kunne kaste sig ud i investeringer i startups og venturefonde, siger han.

Konflikten opstår, fordi Finanstilsynet sætter begrænsninger for, hvad man som bestyrelsesmedlem i en systemisk vigtig bank (SIFI-banker) må være involveret i.

De såkaldte fit & proper-regler indebærer blandt andet, at man som bestyrelsesmedlem ikke må bestride mere end fire bestyrelsesposter inklusive sin post i bankbestyrelsen. En formandspost tæller for to.

Det har skabt personlige begrænsninger for Christian Sagilds investeringer og karriere, og derfor han nu at gå.

"Flere af de investeringer fordrer, at jeg bliver mere involveret i det, og siden jeg allerede er involveret i en række andre bestyrelser, har jeg de seneste to år måtte takke nej til nogle muligheder, som jeg har været ked af at takke nej til," udtaler han til Børsen.

I anledning af sit exit kritiserer han de nuværende krav og regler om, hvem der kan sidde i direktionen og bestyrelsen i de danske banker. Ifølge Sagild bør de lempes, da det går ud over muligheden for at rekruttere danske kandidater til Danmarks største bank.

Kravene har desuden været kritiseret for at gøre det svært for kvinder at få en toppost i en bank.

Finanstilsynets har været i gang med et udkast til nye fit & proper-anbefalinger, som blev sendt i høring i slutningen af 2020. Det endelige udkast forventes offentliggjort i begyndelsen af 2021, hvorefter det er op til politikerne at vurdere anbefalingerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Sagild

Professionelt bestyrelsesmedlem, Ambu, m.fl.
cand.act. (Københavns Uni. 1985)

0:000:00