Christine Antorini om opsigtsvækkende sporskifte: "Det var nu eller aldrig"

Christine Antorini forlader direktørgangen og er i stedet blevet optaget på sygeplejerskestudiet i Hillerød. Hun ønsker at inspirere andre, fortæller hun til Altinget.

Christine Antorini står overfor et markant skifte i tilværelsen, når hun skifter direktørtilværelsen hos Life Fonden ud med en tilværelse som sygeplejerskestuderende. 
Christine Antorini står overfor et markant skifte i tilværelsen, når hun skifter direktørtilværelsen hos Life Fonden ud med en tilværelse som sygeplejerskestuderende. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Fra direktørgangen med regnskaber, ansættelsessamtaler og pæne sko til skolebænken med nåle, tunge studiebøger og skridsikre hospitalssko. Det er det skifte, som tidligere undervisningsminister og direktør hos Life Fonden, Christine Antorini (S) står overfor. 

Hun fratræder nemlig sin direktørpost i Life Fonden, da hun netop er blevet optaget på sygeplejerskestudiet i Hillerød.

Overfor Altinget sætter den tidligere minister flere ord på sit markante kursskifte i tilværelsen. En beslutning, som ifølge Antorini har været svær at træffe:

Tanken har været, at hvis jeg skulle noget andet, så skulle det også være noget helt andet.

Christine Antorini
Tidligere undervisningsminister

"Det har været meget længe undervejs. Det har været fantastisk at være med til at bygge Life Fonden op, men det er også en stor ledelsesopgave," lyder det fra Antorini, der fortsætter: 

"Jeg har længe gerne ville noget andet med mit liv, og nu er jeg fyldt 58 år, så det var nu eller aldrig". 

Krydser fingre for optagelse

Selvom Christine Antorini forlod politik i 2018, så har undervisningsområdet fyldt meget sidenhen. Længe har hun dog næret et ønske om at arbejde inden for sundhedsområdet. Og særligt på hospitalsgangene iført kittel.  

"Tanken har været, at hvis jeg skulle noget andet, så skulle det også være noget helt andet. Sygeplejerskefaget er et sindssygt vigtigt og fedt fag, og det er en katastrofe, at ansøgningstallet igen er faldet," lyder det fra den tidligere minister. 

Christine Antorini måtte som så mange andre studerende krydse fingre for optagelse, da der ingen ledige pladser var på uddannelsen på Nørrebro. Derfor søgte hun om optagelse i Hillerød, der havde ledige pladser. Forleden kunne man læse på hendes sociale medier, at optagelsen var i hus.

Inspireret af Reformkommissionen 

Der er særligt en tanke, som fylder for den fratrædende fondsdirektør: At skiftet til sygeplejerskeuddannelsen ikke er et skridt ned, men derimod er et skridt i en anden retning. 

Ifølge Antorini er det et opgør med en vanetænkning i samfundet, der baserer sig på en bestemt måde at anskue sin karriere på. Hun har blandt andet fundet inspiration i Nina Smith og Reformkommissionens anbefalinger om at gøre arbejdslivet mere fleksibelt. Også i de sene år af en karriere, der har budt på en ministerpost.  

"Jeg har haft lyst til at skifte spor længe, men jeg har hele tiden tænkt, at det ikke var en mulighed. Men det er vigtigt at huske, at man har mulighed for at uddanne sig ind i et nyt felt på arbejdsmarkedet." 

"Selvom jeg er 58 år, har jeg mange gode år endnu, derfor giver det mening at skifte spor, fordi jeg gerne vil bidrage inden for et felt, som er så vigtigt." 

"Man kan uddanne sig igennem hele livet"

Karriereskiftet har allerede budt på flere positive tilbagemeldinger, fortæller Antorini. Hun ser sit kursskifte som en mulighed for at inspirere andre til at skifte kurs senere i arbejdslivet, men også når man som helt ung skal vælge uddannelse.

"Jeg kan bidrage til at tale faget op og forhåbentligt være med til at inspirere andre. Derfor går jeg ikke ind i det for politikkens skyld. Jeg gør det for at kunne gøre en forskel," fortæller hun og fortsætter:

"Vi skal bevæge os væk fra tanken om, at man får alt sin uddannelse, når man er helt ung. Man kan igennem hele livet uddanne sig," lyder det afsluttende fra Christine Antorini, som fortæller, at det er arbejdet på hospitalsgangene, der er drømmen ved endt uddannelse. 

Christine Antorini fortsætter sit hverv som direktør i Life Fonden frem til, at Stefan Hermann træder til som afløser. Han fratræder dermed sin stilling som rektor på Københavns Professionshøjskole, som er den institution, der tog stilling til Christine Antorinis ansøgning om en studieplads i Hillerød. 

Planen er også, at hun sideløbende med sine studier fortsætter sine hverv i bestyrelsen for Aalborg Universitet og Danmarks Radio. 

Blå bog

Christine Antorini (f. 1965 i Jyllinge)

Karriere: 

 • 2018-2023: Administrerende direktør, Life Fonden 
 • 2022-nu: Bestyrelsesmedlem (næstformand), Aalborg Universitet
 • 2019-nu: Bestyrelsesmedlem, Danmarks Radio
 • 2013-2015: Undervisningsminister (S)
 • 2011-2013: Børne- og undervisningsminister (S)
 • 2005-2018: Folketingsmedlem, Socialdemokratiet 
 • 1991-1998: Næstformand for SF, medlem af Folketinget i perioden 1998-1999. 
 • 2004-2005: Konsulent, HK
 • 2003-2004: Studievært, Deadline, DR
 • 1999-2003: Sekretariatsleder, Forbrugerinformationen 

Uddannelse: 

 • Student fra Himmelev Gymnasium (1984)
 • Bachelor i statskundskab, Aarhus Universitet (1987)
 • cand.comm. i offentlig forvaltning, RUC (1994)

Kilde: LinkedIn.

 

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. MF (S), fhv. børne- og undervisningsminister
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024