Coronarestriktioner rammer Folketingets åbning

ÅBNING: Coronarestriktionerne i Folketinget betyder blandt andet en begrænset adgang til Folketinget, restriktioner for journalisters færden og at åbningsgudstjenesten er flyttet til en større kirke.

Når Folketinget officielt åbner den 6. oktober, sker det under anderledes rammer end det plejer.

For at undgå smittespredning, vil der være begrænset adgang til logerne oppe over Folketingssalen.

”Den kongelige familie og enkelte repræsentanter for det officielle Danmark, Grønland og Færøerne får selvfølgelig en invitation, som de plejer. Men vi må desværre skære ned på de mange andre, som plejer at overvære åbningen. Det er ærgerligt, men sikkerheden kommer i første række”, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse.

Skal forlade salen ad forskellige udgange
Folketingets medlemmer vil efter åbningen forlade salen ad forskellige udgange for at undgå, at for mange færdes på samme sted. Partiformænd vil som vanligt gå ud ad hoveddøren ved Vandrehallen for at mødes med journalisterne.

Normalt plejer åbningsgudstjenesten at foregå i Christiansborg Slotskirke, men vil i år blive afholdt i den større Holmens Kirke. Det sker for at undgå unødig smittespredning. Der er ikke offentlig adgang til kirken, men gudstjenesten bliver transmitteret direkte på Folketingets tv-kanal.

Journalisters adgang til åbningen vil også være begrænset. Der skal søges en særlig akkreditering på forhånd, som giver adgang til specifikke områder i Folketinget. Det er særligt i Vandrehallen og presselogen, hvor der er færre pladser end normalt.

Forrige artikel Profileret sundhedsekspert skriver kritisk bog om håndteringen af corona Profileret sundhedsekspert skriver kritisk bog om håndteringen af corona Næste artikel Fem ting du skal bide mærke i fra von der Leyens store tale om EU’s tilstand Fem ting du skal bide mærke i fra von der Leyens store tale om EU’s tilstand