Coronasmitte i statsministerens familie udskyder præsentation af nye ministre

UDSKUDT: Efter en person i statsminister Mette Frederiksens (S) familie er blevet testet positiv, afventer statsministeren nu en lyntest, før hun vil præsentere nye ministre.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Dagens præsentation af regeringens nye ministre vil ikke finde sted som planlagt.

En person i statsminister Mette Frederiksens (S) familie er testet positiv for coronavirus, og derfor må offentligheden vente lidt endnu med at få svar på, hvem der afløser Mogens Jensen som fødevareminister.

Mette Frederiksen har ikke været i nærkontakt med den smittede, men hun vil nu blive lyntestet, og hun vil ikke mødes med dronningen fysisk. Dronningen vil i stedet blive orienteret telefonisk klokken 14.30. Herefter vil de tiltrædende ministre blive modtaget af dronningen - og hvis Mette Frederiksen har fået negativt testsvar i mellemtiden, vil hun efterfølgende præsentere dem udenfor på slotspladsen.

Den afgående fødevareminister og minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S), har været sammen med Mette Frederiksen i går, og han vil derfor heller ikke møde op ved dronningen til afskedsaudiens.

Der vil være overdragelser i de berørte ministerier klokken 16.

Det var oprindeligt planen, at Mette Frederiksen ville præsentere sin ministerrokade klokken 11.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00